Σωρεία απολύσεων στις αερομεταφορές

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει τεράστιες αναδιοργανώσεις στον τομέα των αερομεταφορών. Από την βιομηχανία της Boeing Co μέχρι τις αερογραμμές EasyJet .

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταστείλει τον τουρισμό και τις επιβατικές πτήσεις επιφέροντας τεράστιες αναδιοργανώσεις στον τομέα των αερομεταφορών. Από την βιομηχανία της Boeing Co μέχρι τις αερογραμμές EasyJet.

30% Μείωση προσωπικού η EasyJet

Όπως αναφέρει πηγή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 30% και να συρρικνώσει τον στόλο της ώστε να προσαρμοσθεί στην μικρότερη αγορά που αναμένει ότι θα προκύψει μετά την κατάρρευση των αεροπορικών ταξιδιών εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η easyJet ανακοίνωσε πως τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσει διαδικασία διαβούλευσης με το προσωπικό της. Η μείωση αφορά 4.500 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία ακολουθεί έτσι το παράδειγμα των ανταγωνιστριών της British Airways, Ryanair και Virgin Atlantic, οι οποίες ανακοίνωσαν πρόσφατα κατάργηση θέσεων εργασίας.

Κατάργηση 12.000 θέσεων εργασίας η Boeing

Η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι καταργεί περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και απολύει 6.770 αμερικανούς εργαζομένους, καθώς προσπαθεί να αναδιοργανωθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η Boeing αποκάλυψε επίσης πως σχεδιάζει «αρκετές χιλιάδες ακόμη απολύσεις» μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, αλλά δεν είπε πού θα γίνουν αυτές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ