Σουηδοί έφτασαν στην Ρόδο κατ' εξαίρεση

Όλοι οι επιβάτες θα περάσουν από έλεγχο κορωνοϊού λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της Σουηδίας.

Πτήση της TUI από την Σουηδία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, παρά το γεγονός ότι η Σουηδία δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «ασφαλείς χώρες προέλευσης» της λίστας που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από 48 ώρες. Η συγκεκριμένη χώρα έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα τη λογική της «ανοσίας της αγέλης» καταγράφοντας μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κατ′ αναλογία.

Στη Σουηδία, όπου η κυβέρνηση της χώρας επέλεξε να μην προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις και οικονομοκοινωνικές δραστηριότητες της χώρας, τα κρούσματα  ασθενών που νόσησαν από τον  κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 70.000 ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 41 το τελευταίο 24ωρο, σε σύνολο 5.411.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ εξέδωσε «ταξιδιωτική σύσταση» που έχει συμβουλευτικό, αλλά όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα για τις χώρες-μέλη, ενώ η Ελλάδα την προσυπέγραψε.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πτήση έλαβε ειδική άδεια από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία, βέβαια, δεν εξειδίκευσε σε ποια κατηγορία εξαιρέσεων ανήκει.

Η άδεια που δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost, είναι κυβερνητική (πιθανότατα με την τελική έγκριση να έχει δοθεί από το πρωθυπουργικό Μέγαρο. Με την συγκεκριμένη πτήση της εταιρείας ΤUI, που είναι ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» στον κόσμο στην τουριστική αγορά, ταξίδεψαν σύμωνα με τις ίδιες πληροφορίες και δημοσιογράφοι με στόχο να προβάλλουν την Ελλάδα, ως ασφαλή προορισμό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη Huffpost ότι όλοι οι επιβάτες της πτήσης θα περάσουν από έλεγχο κορωνοϊού και δεν θα υπάρξει δειγματοληπτική διαδικασία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ