Ποια είναι τα πιο περιζήτητα καταλύματα της Airbnb παγκοσμίως

Από αεροπλάνα μέχρι δεντρόσπιτα η Airbnb περιλαμβάνει αδιαμφισβήτητα αμέτρητα σπίτια προς ενοικίαση σε κάθε γωνιά της γης.

Κάποια από αυτά όμως λόγω της ιδιαιτερότητας της αισθητικής τους αλλά και της χαμηλής τιμής τους σε σχέση με τις παροχές και τον ανταγωνισμό της περιοχής κέρδισαν μέσα στα χρόνια τις καρδίες των χρηστών της πλατφόρμας.

Με την αφορμή συμπλήρωσης των 10 χρόνων η διάσημη πλέον πλατφόρμα διαμοιρασμού κατοικιών παρουσίασε τα ακίνητα που έχουν μπει τις περισσότερες φορές στην λίστα αγαπημένων των χρηστών της. Η χρυσή πεντάδα δε περιλαμβάνει και δύο ακίνητα από την χώρα μας, ένα από την Σαντορίνη κι ένα από την Κρήτη.

Ποια είναι όμως αυτά:

I sette Coni - Trullo Edera στην Απουλία της Ιταλίας

Λίστα Αγαπημένων: 164.444 φορές

Η πιο ποθητή κατοικία είνα μια κωνική βίλα κοντά στις πόλεις Μπάρι και Μπρίντιζι στην Απουλία της Ιταλίας. Η βίλα ονόματι I Sette Coni – Trullo Edera, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα και προσφέρει εκπληκτική θέα σε ολόκληρη την Απουλία με το κόστος διαμονής να ξεκινά παό το 90 ευρώ τη βραδιά.

Hector Cave House στην Σαντορίνη

Λίστα Αγαπημένων: 133.869 φορές

Το παλιό αυτό κελάρι κρασιών είναι ένα από τα εντυπωσιακά υπόσκαφα της Σαντορίνης. Σκαλισμένο μέσα στο βράχο της Καλντέρας πριν από 250 χρόνια, σήμερα έχει ανακαινιστεί και εμπλουτιστεί με όλες τις ανέσεις. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5 άτομα, διαθέτει ιδιωτική βεράντα και πισίνα κρεμασμένη στο βράχο από όπου οι επισκέπτες μπορούν να ατενίσουν το απέραντο γαλάζιο και τη θέα στο χωριό της Οίας. Οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ την διανυκτέρευση αλλά διαφέρουν ανάλογα την περίοδο.

Romantic Cabana with view στην Κολομβία

Λίστα Αγαπημένων: 99.622 φορές

Στους πρόποδες των βουνών που παράγουν τον φημισμένο κολομβιανό καφέ η ρομαντική αυτή καμπάνα είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά από μπαμπού. Ο επισκεπτης έχει την δυνατότητα να χαλαρώσει ατενίζοντας την φύση που εκτείνεται τριγυρω να απολαύσει τροπικά φρούτα και λαχανικά από τον βιολογικό κήπου του αγροκτήματος και να περάσουν αξέχαστες ρομαντικές στιγμές εντός της. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 επισκέπτες και η τιμή της ξεκινά από μόλις 25 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Eco Bamboo Home στην Ινδονησία

Λίστα Αγαπημένων: 77.177 φορές

Πέρα από την δημοφιλία του, το μικρό αυτό καταφύγιο στο Μπάλι έχει τέτοια ζήτηση που δημιουργεί εξάμηνες λίστες αναμονής για την ενοικίασή του. Σύμφωνα με τις κριτικές μάλιστα το διώροφο οικονολογικό σπίτι συνήθως υπερβαίνει των προσδοκιών των επισκεπτών. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επισκέπτες με τιμή που ξεκινά από τα 153 ευρώ ανά διανυκτέρευση< Στις παροχές του περιλαμβάνει κι ένα θαλάσσιο σκούτερ για βόλτες στο ποτάμι

Πέτρινη υπόσκαφη βίλα στην Κρήτη

Λίστα Αγαπημένων: 76.658 φορές

Σκαλισμένη σε φυσικό βράχο, η συγκεκριμένη υπόσκαφη παραδοσιακή βίλα της Κρήτης αποτελεί μια ακόμα αγαπημένη ιδιοκτησία των χρηστών της πλατφόρμας. Προσφάτως ανακαινισμένη υπόσχεται μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ρομαντισμού κοντά στα τιρκουάζ νερά του κόλπου του Κισσάμου. Δύο επισκέπτες μπορούν να διαμείνουν στην οικία έναντι 57 δολαρίων τη βραδιά, ενώ διαθέτει ακόμα μια μικρή κουζίνα και τραπεζαρία.

Πηγή: Business Insider