Οι εισφορές στους οικοδεσπότες Airbnb και οι αντιδράσεις του κοινού

H Airbnb άρχισε να ζητά από τους επισκέπτες να στέλνουν «κάρτες ευγένειας», οι οποίες θα περιλαμβάνουν δωρεές χρημάτων στους πρώην οικοδεσπότες τους.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης άρχισε να ζητά από τους επισκέπτες να στέλνουν «κάρτες ευγένειας», οι οποίες θα περιλαμβάνουν δωρεές χρημάτων στους πρώην οικοδεσπότες τους, που έχασαν πολλά χρήματα λόγω της αναστολής των ταξιδιών.

Το νέο εργαλείο του Airbnb φαίνεται να είναι άλλη μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους οικοδεσπότες και να μετριάσει τα οικονομικά τους άγχη, αυτή τη φορά ζητώντας συνεισφορές από πρώην επισκέπτες. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ενοικιάσεων δήλωσε στο Business Insider, ότι θα μεταφερθεί στους οικοδεσπότες το 100% των εσόδων από τις κάρτες ευγένειας.

“Στο πνεύμα της αναθέρμανσης των συνδέσεων, αναπτύξαμε μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους επισκέπτες να στέλνουν εικονικές κάρτες με μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης. σε οικοδεσπότες που παρείχαν εξαιρετική φιλοξενία. Εάν το επιθυμούν, οι επισκέπτες έχουν την επιλογή να προσθέσουν μια εθελοντική οικονομική συνεισφορά,” είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ωστόσο, η είδηση για τη νέα λειτουργία του Airbnb δεν άργησε να προκαλέσει τις αντιδράσεις του κοινού. Οι άνθρωποι, μάλιστα, με γρήγορα αντανακλαστικά κατέκλυσαν το Twitter, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.  

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα secnews.gr, οι περισσότεροι χρήστες επισήμαναν ότι επηρεάστηκαν και οι ίδιοι από την κρίση του COVID-19 και βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Αναφέρουν ότι παλεύουν εξίσου να εξοικονομήσουν χρήματα εν μέσω της πανδημίας και αναρωτιούνται γιατί πρέπει να είναι δική τους ευθύνη να υποστηρίξουν τους οικοδεσπότες.

Οι οικοδεσπότες από την πλευρά τους, έχουν κατευθύνει και αυτοί τον θυμό τους στην εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι εφάρμοσε πολιτικές ακύρωσης κατά την έναρξη της πανδημίας, κάτι που τους κόστισε ακόμη περισσότερα χρήματα. Το Airbnb δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα δαπανήσει 250 εκατομμύρια δολάρια για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, για ακυρώσεις επισκεπτών που προέκυψαν από την πανδημία.

Η οικονομική κατάσταση είναι ιδιαίτερα τρομερή για τους οικοδεσπότες μεγάλης κλίμακας του Airbnb, μερικοί από τους οποίους αγόρασαν δεκάδες ακίνητα και έχτισαν αυτοκρατορίες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης που αποτελούσαν την κύρια πηγή εσόδων τους. Περίπου το ένα τρίτο των ακινήτων της υπηρεσίας ανήκει σε οικοδεσπότες που διαχειρίζονται τουλάχιστον 25 ακίνητα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ανάλυσης AirDNA.

Να σημειώσουμε ότι οι εκπρόσωποι του Airbnb δεν απάντησαν άμεσα στα αιτήματα για σχολιασμό του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ