Στον πάτο η επιβατική κίνηση στο Χίθροου

Η διεύθυνση του αεροδρομίου του Λονδίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την επιβολή καραντίνας από χώρες όπου παραδοσιακά έρχονταν επιβάτες.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα μείωση τον Ιούλιο κατά 88% του αριθμού των επιβατών του σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας αποτρέπουν τους περισσότερους ανθρώπους να ταξιδεύουν.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου του Λονδίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την δημοσίευση των στοιχείων της επιβατικής κυκλοφορίας του Ιουλίου, τα οποία ελαχιστοποιούν τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης των ταξιδιωτών στο πιο πολυσύχναστο ταξιδιωτικό κέντρο της Ευρώπης.

Η επιβολή καραντίνας 14 ημερών για άτομα που φτάνουν από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης κορωνοϊού σημαίνει ότι η Βρετανία αποκόπτεται ουσιαστικά από αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Σιγκαπούρης, δήλωσε η Χίθροου σε ανακοίνωση του το πρωί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος John Holland-Kaye είπε ότι η πολιτική καραντίνας «συνεχίζει να στραγγαλίζει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου», με απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Επανέλαβε καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο για να ενθαρρύνει τα ταξίδια, προφυλάσσοντας παράλληλα την χώρα από ένα νέο κύμα πανδημίας. 

Περισσότεροι από τους μισούς από εκείνους που ταξίδεψαν αναχώτησαν για ευρωπαϊκούς προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν θεσμοθετήσει την καραντίνα, ανέφερε. Η κίνηση του Ιουνίου είχε μειωθεί κατά 95%.

Το αεροδρόμιο, το οποίο ανήκει σε όμιλο επενδυτών, στον οποίο περιλαμβάνονται οι Ferrovial της Ισπανίας, Qatar Investment Authority και China Investment Corp, ανακοίνωσε επίσης ότι στο Χίθροου δεν πραγματοποιείται το 60% των δρομολογίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ