Πότε κατεβαίνουν τελικά οι βρετανικές αεροπορικές στην Κύπρο

Ποιες είναι οι τελευταίες ανακοινώσεις των Easyjet, TUI, Ryanair και Jet2 σχετικά με την Κύπρο;

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Μεγάλες αλλαγές προκύπτουν από τις 4 μεγάλες εταιρείες οι οποίες πραγματοποιούν πτήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Κύπρο. Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για τις πτήσεις προς την Κύπρο κατέχουν οι 4 αεροπορικές Easyjet, Tui, Ryanair και Jet2.

Παρά το γεγονός του ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για την επιβατική κίνηση προς τα κάτω, με τις αναμενόμενες αφίξεις τουριστών να κυμαίνονται κάτω από το 20% σε σχέση με πέρσι, υπάρχει ενδιαφέρον για την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι 4 ταξιδιωτικοί γίγαντες.

Σημειώνεται ότι o Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε ότι "Δεν θέλω να συμβουλεύω τους ανθρώπους για τις ατομικές τους διακοπές, τις ατομικές αποφάσεις τους, θα πρέπει να δουν τις ταξιδιωτικές συμβουλές από το Υπουργείο Εξωτερικών".

Η JET2 βάζει μπρος για την Κύπρο από τις 17 Αυγούστου

Η Jet2 ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις πτήσεις προς την Κύπρο από τις 17 Αυγούστου, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν, λόγω της δημοφιλούς ζήτησης.

Όπως ανέφερε στην Express, ο Steve Heapy, Διευθύνων Σύμβουλος της Jet2 και της Jet2holidays, δήλωσε: «Κοιτάζοντας τη ζήτηση, είναι πολύ σαφές πόσο πολύ ανυπομονούν οι πελάτες μας για τις άξιες διακοπές τους στον κυπριακό ήλιο.

«Ήταν απίστευτα αβέβαιες και δύσκολες στιγμές για όλους, και έχουμε απασχοληθεί να φροντίζουμε τους πελάτες μας και να κάνουμε το σωστό για αυτούς.

"Ως αποτέλεσμα αυτού, οι πελάτες γνωρίζουν ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν να παραδώσουμε και αυτό είναι το απόλυτο επίκεντρο όλων όσων ταξιδεύουν μαζί μας - παρέχοντας βραβευμένη εξυπηρέτηση πελατών και πακέτα διακοπών που μπορείτε να εμπιστευτείτε."

Η TUI ξεκινά πτήσεις από τις 23 Αυγούστου

Στην επίσημη σελίδα της αεροπορικής εταιρείας αναφέρεται ότι είναι κατανοητή η απογοήτευση για όσους ανυπομονούν για το άξιο τους διάλειμμα ωστόσο η υγεία και η ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων της εταιρείας είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας.

" Οι διακοπές στο Μαρόκο έχουν επίσης καταργηθεί έως τις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ οι διακοπές στην Κύπρο δεν θα ξεκινήσουν πριν τις 23 Αυγούστου."

Όλοι οι επηρεαζόμενοι πελάτες θα μπορούν να τροποποιήσουν τις διακοπές τους δωρεάν, συμπεριλαμβανομένου ενός κινήτρου κράτησης ή να ακυρώσουν και να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων σε μετρητά.

Ένας εκπρόσωπος της TUI δήλωσε μέσα στην βδομάδα ότι "Λόγω των συνεχιζόμενων συμβουλών του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τα ταξίδια στην Ισπανία και την Πορτογαλία, η TUI UK έχει παρατείνει τις ακυρώσεις διακοπών έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 για την ηπειρωτική Ισπανία και την Πορτογαλία και τις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια Νησιά έως και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020. "

Η Ryanair συνεχίζει κανονικά

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξακολουθεί να πετά προς Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία από τα βρετανικά αεροδρόμια παρά τους περιορισμούς και τις προειδοποιήσεις που παραμένουν σε ισχύ.

Μιλώντας στο πρόγραμμα Today του BBC, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Neil Sorahan, δήλωσε ότι "τα προγράμματα παραμένουν σε ισχύ".

Δεν υπάρχει επίσης αλλαγή στις χώρες που κινδυνεύουν να καταργηθούν από την λίστα των χωρών που δεν επιβάλλεται καραντίνα. Στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, έχουν ήδη ξεκινήσει προσφορές για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε διάφορους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Η Easyjet ακύρωσε τα ταξξιδιωτικά πακέτα αλλά πραγματοποιεί πτήσεις κανονικά

Ενώ η easyJet έχει ακυρώσει τις οργανωμένες διακοπές της στην Κύπρο, στην Ισπανία, και στην Πορτογαλία, εξακολουθούν να πραγματοποιούν τις πτήσεις προς τους προορισμούς αυτούς κανονικά.

Από το Λούτον και τα υπόλοιπα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου γίνονται κανονικά οι πτήσεις προς τους προορισμούς που αφορούν την Κύπρο και άλλες δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ωστόσο, όσοι δεν θέλουν να ταξιδέψουν μπορούν να αλλάξουν τις κρατήσεις τους για αργότερα μέσα στο έτος. Σε μια δήλωση, η easyJet είπε: "Κατανοούμε ότι οι πελάτες ενδέχεται να επιθυμούν να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ