Η TUI δίνει νέο χαστούκι στον κυπριακό τουρισμό - Νέα παράταση

Η TUI ακυρώνει όλες τις πτήσεις της προς την Κύπρο μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Η TUI, γίγαντας της τουριστικής βιομηχανίας κλείνει ένα από τα τελευταία παράθυρα ελπίδας για τον κυπριακό τουρισμό, ακυρώνοντας τις πτήσεις της προς Κύπρο μέχρι τις 31 του Αυγούστου. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας είχε ανακοινώσει μετά από αρκετές αναβολές λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, ότι θα ξεκινούσε πτήσεις από τις 23 Αυγούστου μεταφέροντας Βρετανούς τουρίστες στην Κύπρο, ωστόσο τις τελευταίες μέρες άλλαξε τα σχέδιά της.

Η TUI δεν έχει προβεί σε οποιεσδήποτε επίσημες ανακοινώσεις μέσω της ιστοσελίδας της μέχρι τώρα, αλλά φαίνεται ότι αποστέλλει ακυρώσεις των πτήσεων της προς τους πελάτες της μέσω των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων από τα οποία έχουν γίνει οι κρατήσεις. Στον λογαριασμό της εταιρείας στο twitter υπάρχουν δεκάδες Βρετανοί τουρίστες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ακυρώσεις των πτήσεων τους προς την Κύπρο.

Οι πλείστες απαντήσεις της εταιρείας προς τους πελάτες, οι οποίοι ρωτούν για το τι θα γίνει σχετικά με τις κρατήσεις τους, οι οποίες αφορούσαν πτήσεις που θα πραγματοποιούνταν από τις 23 Αυγούστου και μετά η TUI απαντά ότι «έχουν ακυρωθεί όλες οι διακοπές προς την Κύπρο μέχρι την 31η Αυγούστου συμπεριλαμβανομένης της συγκεκριμένης μέρας. Θα σταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλους τους επηρεαζόμενους πελάτες για να συζητηθούν οι επιλογές που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου της μεταφοράς της κράτησης σε μεταγενέστερη ημερομηνία ή ακύρωσης και επιστροφής όλων των χρημάτων».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ακυρώσεις της TUI έρχονται μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις αφίξεις επισκεπτών για τον Ιούλιο, που προσεγγίζουν μειώσεις κοντά στο 90% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο.

Δύσκολα τα πράγματα λέει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ

Μιλώντας στο Economy Today ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, σημείωσε ότι προκαλεί ακόμα ένα πισωγύρισμα η απόφαση της TUI για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

Σημείωσε ότι οι ακυρώσεις είναι συνεπακόλουθο της χαμηλής ζήτησης που υπήρξε από τους βρετανούς τουρίστες για κάθοδό τους στην Κύπρο, απότοκο και των μέτρων της κυβέρνησης για την είσοδο επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στα κυπριακά αεροδρόμια. Εξηγώντας, τονίζει ότι πέραν της παγκόσμιας ανησυχίας που υπάρχει για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, η απαραίτητη προσκόμιση πιστοποιητικού εξέτασης κορωνοϊού 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους, αποθαρρύνει περαιτέρω τους Βρετανούς τουρίστες να έρθουν στην Κύπρο για τις διακοπές τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ απεκάλυψε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του οι πτήσεις της TUI θα επανεκκινήσουν στις 2 του Σεπτέμβρη. Εξέφρασε μάλιστα την απαισιοδοξία που επικρατεί στις τάξεις της τουριστικής βιομηχανίας αναφέροντας ότι «κρατούμε μικρό καλάθι για τις προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν παρόλο που δεν έχει φτάσει στο τέλος της». Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι ολόκληρος ο ΠΑΣΥΞΕ αλλά και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος παραμένουν ψύχραιμοι και βρίσκονται σε επιφυλακή δηλώνοντας ετοιμότητα σε περίπτωση που οι τουρίστες αποφασίσουν να επισκεφτούν την Κύπρο.

Δήλωσε επίσης ότι πέραν της TUI, η JET2 έχει ξεκινήσει την κάθοδο Βρετανών τουριστών προς την Κύπρο, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα. Τελειώνοντας σημείωσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι πιο πιθανό να μπορούν να γίνουν ακριβείς προβλέψεις για το τι θα ακολουθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ