Προωθείται ο καταδυτικός τουρισμός (βίντεο)

Οι λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού καλούνται να «βυθιστούν» στον συναρπαστικό κόσμο της ζωντανής θαλάσσιας ζωής στην περιοχή της Λάρνακας.

Τον καταδυτικό τουρισμό της Λάρνακας, με την παρουσίαση τριών ναυαγίων που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, προωθεί με νέο βίντεο που κυκλοφόρησε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της πόλης (ΕΤΑΠ).

Σύμφωνα με το μηνιαίο περιοδικό της Εταιρείας οι λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού και όχι μόνο, καλούνται να «βυθιστούν» στον συναρπαστικό κόσμο της ζωντανής θαλάσσιας ζωής που βρίσκεται στη περιοχή της Λάρνακας, μέσα από το καινούργιο βίντεο που κυκλοφόρησε. Με τίτλο "Underwater Worlds of Larnaka", το βίντεο «περνά» μέσα από πέντε από τα πιο δημοφιλή ναυάγια και καταδυτικές τοποθεσίες, από τους πιο γνωστούς και μυστικούς θησαυρούς, ακολουθώντας τις στροφές των θαλάσσιων σπηλιών και σπηλαίων, με μοναδικό στόχο να αναδείξουν τους λόγους για τους οποίους η περιοχή της Λάρνακας είναι γνωστή ως αγαπημένος προορισμός καταδύσεων.

 Το βίντεο κάνει αρχή από το HMS Cricket, ένα παλιό βρετανικό πλοίο που μετέφερε οπλισμό και βρίσκεται αναποδογυρισμένο στο βυθό της θάλασσας. Το πλοίο επιβίωσε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως στόχος για την Βρετανική Πολεμική Αεροπορία RAF στον κόλπο της Λάρνακας και τελικά βυθίστηκε το 1947 λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.
 
Στο πλοίο υπάρχει πλούσια θαλάσσια ζωή μεταξύ των οποίων χταπόδια, γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια, λεοντόψαρα, αστερίες και τσιπούρες.
 
Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι δύο νέοι τεχνητοί ύφαλοι που απέκτησε πρόσφατα η Λάρνακα, δηλαδή το «LEF1» και το «Ελπίδα», πλοία τα οποία  ποντίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 και άρχισαν ήδη να προσελκύουν θαλάσσια ζωή. Το σκάφος «Ελπίδα» βυθίστηκε σε βάθος 32 μέτρων ενώ το πλοίο «LEF1» σε βάθος μόλις 13 μέτρων, με στόχο να δημιουργηθεί στην Κύπρο, ο πρώτος ύφαλος κολύμβησης με αναπνευστήρα.
 
Στις σπηλιές που βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή της Πύλας οι δύτες μπορούν να απολαύσουν σταλαγμίτες και σταλακτίτες, διάφορα φαράγγια που ανεβαίνουν στην επιφάνεια από το βυθό, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερα ψάρια και άλλα πλάσματα που συνήθως εντοπίζονται ανάμεσα στους βράχους και τα διάφορα πετρώματα.

Στο βίντεο παρουσιάζεται και το θρυλικό ναυάγιο «Ζηνοβία», ένας από τους κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς στον κόσμο. Το πλοίο βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού της Λάρνακας και συναρπάζει με τη τεράστια ποικιλία θαλάσσιας ζωής που διαθέτει, μεταξύ των οποίων λεοντόψαρα, barracuda, θαλάσσιοι γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια, αστερίες, χελώνες και χταπόδια.
 
Σημειώνεται ότι οι δύτες μπορούν να περιηγηθούν στο τελικό στάδιο της κατάδυσης τους, στο φορτίο του πλοίου «Ζηνοβία» που αποτελείται από φορτηγά αυτοκίνητα, εξοπλισμό και χιλιάδες αυγά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ