Σχέδια στήριξης και εμβόλιο θα θωρακίσουν τον τουρισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτακτική ανάγκη για τον Ξενοδοχειακό τομέα, τα Περεταίρω σχέδια στήριξης που θα είναι εστιασμένα στη βοήθεια των επιχειρήσεων

Δυστυχώς παρ’ όλους τους σχεδιασμούς, η κατάσταση της πανδημίας ανέτρεπε ότι γινόταν επί χάρτου ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

 Ο κ. Ρουσουνίδης μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, τόνισε ότι η χρονιά που πέρασε «Ήταν μια χρονιά καταστροφική  και αν κανείς έλεγε ότι η χρονιά είναι μη γενόμενη δε θα έπεφτε έξω. Τα νούμερα δείχνουν ότι πήγαμε αρκετά πίσω».

Αναφορικά με το μέλλον και τον προγραμματισμό της τουριστικής βιομηχανίας, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι «στο πλαίσιο του προγραμματισμού, θα πρέπει να δούμε και το θέμα του εμβολιασμού των ανθρώπων που εργάζονται στην ξενοδοχειακή και τουριστική ευρύτερα βιομηχανία. Πρόκειται για ανθρώπους που θα έχουν άμεση επαφή με τους δυνητικούς, εγχώριους ή εισερχόμενους τουρίστες. Πρέπει να υπάρξει αυτή η «ασπίδα» και να νιώσουν και οι τουρίστες αυτή την ασφάλεια που θα τους παρέχει η τουριστική ευρύτερα βιομηχανία».

Για την ανάγκη νέων σχεδίων στήριξης που θα εστιάζουν στην απ’ ευθείας βοήθεια των επιχειρήσεων έκανε επίσης λόγο ο Γ. Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «Παράλληλα με όλο τον προγραμματισμό πρέπει να θωρακιστούν και οι επιχειρήσεις. Πέραν των υφιστάμενων σχεδίων που στηρίζουν τους εργαζομένους, πρέπει όπως είπε ο κ. Ρουσουνίδης να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις με διάφορους τρόπους όπως επί παραδείγματι η επέκταση της αναστολής δόσεων και το σχέδιο κρατικών εγγυήσεων».

<

p> 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ