ΠΑΣΥΞΕ στο BBC: "Καταστροφή αν δεν έρθουν βρετανοί τουρίστες φέτος"

Ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του BBC τονίζοντας την σημασία της άφιξης βρετανών τουριστών στο νησί.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Πολλές χώρες εξαρτόνται από την κάθοδο Βρετανών τουριστών και μία από αυτές είναι η Κύπρος ανέφερε η παρουσιάστρια του BBC Breakfast σήμερα το πρωί.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο BBC Breakfast όπου είπε ότι ελπίζει η απαγόρευση καθόδου τουριστών στην Κύπρο να αρθεί το συντομότερο δυνατόν απαντώντας σε ερώτηση της Βρετανίδας παρουσιάστριας για το πώς θα επηρεάσει την οικονομία μια ενδεχόμενη απαγόρευση εξόδου βρετανών τουριστών από την βρετανική κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι εξαρτόμαστε πολύ από την κάθοδο των Βρετανών τουριστών στην Κύπρο ενώ η βρετανική αγορά αποτελεί την κύρια πηγή προσέλευσης τουριστών στο νησί.

Ο κ. Ρουσουνίδης τόνισε ότι πέρσι μας έχουν λείψει πολύ οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι το οποίο αν συμβεί και φέτος θα είναι καταστροφικό για την οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το αν ισχύει το ότι οι εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούν να επισκέπτονται την Κύπρο χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα, ο κ. Ρουσουνίδης επιβεβαίωσε ότι αυτό θα ισχύει και μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να γίνει εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι οι Βρετανοί θα μπορούν να επισκεφτούν το νησί από την 1η Απριλίου με την διενέργεια τεστ.

Η παρουσιάστρια του BBC ρώτησε, επίσης, τον κ. Ρουσουνίδη για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Κύπρο, με τον ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ να απαντά «έχουμε επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού και πιθανόν μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 60 με 70% του πληθυσμού, ενώ έχουν επίσης μειωθεί τα κρούσματα κάτι το οποίο αναμένεται να θέσει την Κύπρο ως ένα ασφαλή προορισμό».

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού του ΗΒ για το ότι είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν θα επιτραπεί στους Βρετανούς να πάνε για διακοπές εκτός της χώρας φέτος, ο κ. Ρουσουνίδης απάντησε ότι «Σίγουρα δεν είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το εν λόγω ενδεχόμενο, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα εφαρμοστεί κάποιο σχετικό μέτρο επειδή είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα μπορεί να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι».

Συμπλήρωσε ότι ελπίζουμε ότι θα αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο γιατί όπως ανέφερε πριν «αυτό θα ήταν καταστροφικό για την κυπριακή οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ