Άδεια για τουφεκισμός 287 ελεφάντων, για λόγους κυνηγετικού τουρισμού!

Προκειμένου να ξαναπάρει τα πάνω της η βιομηχανία του σαφάρι και του κυνηγίου άγριων ζώων, δίνεται άδεια για να σκοτώνονται ελέφαντες, ζέβρες, βουβάλια και άλλα άγρια ζώα

Η Μποτσουάνα εξέδωσε άδειες κυνηγίου που επιτρέπουν τον πυροβολισμό μέχρι και 287 ελεφάντων, καθώς η χώρα της Νότιας Αφρικής, η οποία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ζώων στον κόσμο, προσπαθεί να επαναφέρει την κυνηγετική βιομηχανία που έχει σταματήσει από το ξέσπασμα του Covid-19.

Η κυνηγετική περίοδος θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου και η κυβέρνηση της χώρας μέσω του Υπουργείου Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρκων, ενέκρινε την πώληση κυνηγετικών αδειών που επιτρέπουν τον πυροβολισμό λεοπαρδάλεων, Ζεβρών, Βουβαλιών κ.α.

Η επανεκκίνηση του κυνηγιού στη Μποτσουάνα πέρυσι, μετά την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί από τον πρώην πρόεδρο Ian Khama το 2014, αποκόπηκε σε μεγάλο βαθμό από περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Καθώς η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της νότιας Αφρικής, οι κυβερνώντες και οι επιχειρηματίες, έχουν ριχθεί στη μάχη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τις 3 Απριλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις με Αγία Πετρούπολη

Οι περισσότεροι κυνηγοί που επισκέπτονται την περιοχή παραδοσιακά προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ ένας μικρότερος αριθμός προέρχεται από την Ισπανία, την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία.

Κατά τα άλλα, η ανησυχία για την υγεία των εκλεκτών πελατών-κυνηγών, οδήγησε τους αρμόδιους της Μποτσουάνα, να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί κατά του κορωνοϊού.

«Διεθνείς πελάτες, όπως εκείνοι από τις ΗΠΑ, μπορούν να έρθουν παρά τις δύσκολες συνθήκες, αλλά αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κλειδώσει και αυτό εμποδίζει το ταξίδι στην Μποτσουάνα », είπε σε τηλεφωνική δήλωση η Debbie Peake, εκπρόσωπος της Ένωσης Παραγωγών Άγριας Ζωής της Μποτσουάνα, η οποία περιλαμβάνει επιχειρηματίες κυνηγιού μεταξύ των μελών της. «Η βιομηχανία έχει θέσει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα σε στρατόπεδα και μεταξύ του προσωπικού για την προστασία των πελατών» πρόσθεσε.

Ο διάδοχος του τέως προέδρου της χώρας Ιan Khama, ο Mokgweetsi Masisi, καθυστέρησε την αναστολή απαγόρευσης, εξοργίζοντας τους επιχειρηματίες και τους συντιριτικού κύκλους της χώρας, που δήλωσαν ότι η κίνηση θα βλάψει τη βιομηχανία κυνηγιού και σαφάρι, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Ακολούθως η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι οι 130.000 ελέφαντες της χώρας καταστρέφουν τις καλλιέργειες και άρα ο αριθμός τους θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, γείτονες της Μποτσουάνα, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής και της Ζιμπάμπουε, επιτρέπουν επίσης το κυνήγι ελεφάντων.

 

ΠΗΓΗ: Bloomberg

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ