Πέρσι είχαμε εμείς τις υπόλοιπες χώρες στο κόκκινο, φέτος μας έχουν αυτοί

Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την περσινή εικόνα όπου είχαμε εμείς τις υπόλοιπες χώρες στο κόκκινο ενώ τώρα μας έχουν αυτοί εκτιμά ο Χρίστος Αγγελίδης του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Φαίνεται να έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι στις κατηγοριοποιήσεις των χωρών σε σχέση με πέρσι αφού η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι απογοητευτική την παρούσα στιγμή σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2020 όπου η Κύπρος είχε από τα πιο καθαρά επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη.

Μιλώντας στο Οικονομικό Ένθετο του Economy Today o κ. Χρίστος Αγγελίδης Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων ανέφερε ότι τελικά καταφέραμε να αντιστρέψουμε την περσινή εικόνα όπου είχαμε εμείς τις υπόλοιπες χώρες στο κόκκινο ενώ τώρα μας έχουν αυτοί.

Τόνισε ότι δεν μπορούμε να κρύψουμε την απογοήτευσή μας για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου κάτι το οποίο θα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε αν θέλουμε να μπούμε στις πράσινες κατηγορίες των υπόλοιπων χωρών και στις λίστες στις οποίες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν οι πολίτες των υπόλοιπων χωρών.

Σημείωσε ότι ελπίζει και ευελπιστεί ότι την κατάλληλη στιγμή θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τα αρνητικά για μας δεδομένα.

Αν κρίνουμε από τις κατηγοριοποιήσεις των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου, θα δυσκολευτούμε με τα υφιστάμενα δεδομένα να αντλήσουμε ικανοποιητικό αριθμό τουριστών, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Μας δίνεται παράταση από την αναστολή πτήσεων της Jet2

Μετά και την αναστολή πτήσεων τις Jet2 που ανακοινώθηκε τις τελευταίες ώρες αλλά και την καθυστέρηση που υπάρχει εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στα ταξίδια υπάρχει και κάτι θετικό, με τον κ. Αγγελίδη να εξηγεί ότι μας δίνεται ενός είδους παράταση για να «διορθώσουμε» την επιδημιολογική μας εικόνα.

Ο τουρισμός, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι είναι εθνική υπόθεση αφού πλέον είναι κομμάτι της οικονομίας μας και αφορά την καθημερινότητα της κυπριακής οικονομίας.

Η κυβέρνηση έχει σταθεί στην τουριστική βιομηχανία που έχει σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις του τουρισμού βοηθώντας ώστε να μην χαθούν όσο γίνεται δυνατόν τα εισοδήματα του κλάδου για κάτι που κανένας δεν φέρει ευθύνη.

Εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό

Θα ήταν ένα καλό σημείο που θα μπορούσαμε να «πουλήσουμε» σαν μάρκετινγκ ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στον τουρισμό ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Εξηγώντας είπε ότι θα ήταν σημαντικό να δώσουμε το στίγμα μιας χώρας που κάνει τουρισμό και η οποία έχει εμβολιάσει όλη την τουριστική αλυσίδα έτσι ώστε να προστατεύει τους εργαζόμενους της αλλά σέβεται και τους επισκέπτες της.

Θα ήταν μία τρομερή κίνηση που θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό όπλο των δημοσίων σχέσεων του κυπριακού τουρισμού.

Το στοίχημα για την «μετά την πανδημία» εποχή

Το μεγάλο στοίχημα για τον ξενοδοχειακό τομέα είναι για την εποχή μετά το κορωνοϊό είναι να αντληθούν τα διδαχθέντα μαθήματα και να διατηρηθούν όσες βελτιώσεις έχουν γίνει λόγω της πανδημίας στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα.

Σημείωσε ότι οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στα υγειονομικά ζητήματα στα ξενοδοχεία ήταν πάρα πολύ θετικοί για την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ