«Οι Βρετανοί να μείνουν μακριά από τις πορτοκαλί χώρες»

«Οι Βρετανοί δεν πρέπει να κάνουν διακοπές στις πορτοκαλί χώρες» στις οποίες ανήκει και η Κύπρο, τονίζει εμφατικά Βρετανίδα Υπουργός

Του Χρίστου Πέτρου

Η Υπουργός Επιχειρήσεων, Εμπορίου και Ανάπτυξης της Βρετανίας Anne-Marie Trevelyan προτρέπει τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε πορτοκαλί χώρες, εκτός εάν υπάρχει σημαντικός λόγος.

Σε συνέχεια του «αλαλούμ» που προκλήθηκε την περασμένη  βδομάδα από τις αντιφατικές δηλώσεις των Υπουργών της Βρετανικής Κυβέρνησης αναφορικά με τα ταξίδια στις χώρες της «πορτοκαλί κατηγορίας», νωρίτερα σήμερα η Βρετανίδα Υπουργός, επανέλαβε την άποψη ότι οι Βρετανοί πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες αυτής της κατηγορίας όπως, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισπανία κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα έκαναν μαντάρα οι Βρετανοί με την «Πορτοκαλί κατηγορία»

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στο Sky News, η κα Anne-Marie Trevelyan διεμήνυσε ότι «πορτοκαλί κατηγορία, σημαίνει ‘’παρακαλώ μην ταξιδεύετε εκτός αν υπάρχει σοβαρός οικογενειακός λόγος’’»

Η Υπουργός Επιχειρήσεων, Εμπορίου και Ανάπτυξης της Βρετανίας, επανέλαβε εμφατικά ότι όσοι επιλέξουν να ταξιδεύουν στις χώρες της πορτοκαλί κατηγορίας, «θα πρέπει εκτός των άλλων να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να κάνουν τεστ για τον ιό κατά την έξοδο και την επιστροφή τους».

Πάντως ειδική αναφορά έκανε στις δηλώσεις της η Βρετανίδα Υπουργός για την περίπτωση της Ισπανίας αφού απ’ ότι φαίνεται υπάρχει αυξημένη ζήτηση αυτή την περίοδο από Βρετανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

Υπενθυμίζεται ότι η άρση του σκληρού Lockdown στην Ισπανία καταργήθηκε στις 9 Μαΐου, αν και σε ορισμένες περιοχές παραμένουν ορισμένες απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

«Η πραγματικότητα, είναι ότι προς το παρόν, οι πορτοκαλί χώρες δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια για να λένε οι επιστήμονες μας ότι πρέπει να είναι πράσινες. Επομένως, η κατηγοριοποίηση παραμένει, και πρέπει να θυμάστε ότι, αν πάτε, θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα για 10 ημέρες και αυτό θα παρακολουθείται», διεμήνυσε η Βρετανίδα Υπουργός.

Πηγές: The Guardian,  Skynews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ