Μόνο εμβολιασμένοι στο νέο σχέδιο εγχώριου τουρισμού

Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν ποια και πόσα ξενοδοχεία θα είναι στο σχέδιο για τον εγχώριο τουρισμό για την περίοδο 16 Ιουλίου με τέλη Αυγούστου

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για το πόσα και ποια ακριβώς ξενοδοχεία θα συμμετέχουν στο σχέδιο ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού για την περίοδο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης, σημείωσε μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ότι μόνο εμβολιασμένοι πολίτες ή όσοι έχουν νοσήσει θα μπορούν να συμμετέχουν.

«Δικαιούνται όσοι είναι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει μόνο. Δεν δικαιούνται όσοι έχουν απλά pcr ή rapid test. Σημειώνεται ότι τα ανήλικα άτομα μπορούν αν συμμετέχουν στο υπό αναφορά σχέδιο χωρίς να είναι εμβολιασμένα ή να έχουν νοσήσει» ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης.

Οι ανακοινώσεις που πρόκειται να γίνουν σήμερα ή αύριο, αφορούν σχέδιο ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού που θα καλύπτει την περίοδο από τα μέσα του Ιούλη μέχρι το τέλος Αυγούστου και θα έχει ως ανώτατη τιμή τα 80 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο. Σημειώνεται ότι ισχύει επιπλέον και η κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο. Το σχέδιο προβλέπει, ελάχιστο αριθμό διανυκτερεύσεων τα τρία βράδια. Όπως εξήγησε ο κ. Λοϊζίδης με το πέρας της περιόδου αυτής, θα ισχύσει από Σεπτέμβρη σχέδιο το οποίο θα έχει μέγιστο κόστος τα 60 ευρώ.

Συνεπώς, οι διαφορές που έχει το εν λόγω σχέδιο με τα προηγούμενα, απαντώνται στο ότι οι ελάχιστες διανυκτερεύσεις από δύο γίνονται τρεις, το μέγιστος κόστος κράτησης από 60 ευρώ πάει στα 80 και δικαιούχοι είναι μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, ο αριθμός των ξενοδοχείων φαίνεται ότι είναι αυξημένος σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους και φτάνει τα 220 ξενοδοχεία, καταλύματα και άλλες μονάδες.

«Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο πρώτιστος δίδεται για να βοηθηθεί ο κόσμος να κάνει οικονομικές διακοπές». Ο κ. Λοϊζίδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για συμφέρουσες διακοπές αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή έχει ταβάνι 80 ευρώ με πρωινό. «Επιπλέον έξοδα για τρόφιμα, ποτά κλπ εντός του ξενοδοχείου, δεν καλύπτονται» όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, σημειώνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο ενισχύονται και συνδεδεμένες με την τουριστική βιομηχανία επιχειρήσεις πέραν των ξενοδοχείων, όπως ταβέρνες, εστιατόρια κλπ».

Προχωρά ικανοποιητικά ο εμβολιασμός των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Εξάλλου για τους εμβολιασμούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε ότι «το πρόγραμμα πάει καλά» και συγκεκριμένα έχουν γίνει περίπου 2,500 ραντεβού μέσω των κινητών μονάδων που είναι επιφορτισμένες με τους εμβολιασμούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Είναι εφικτό είπε ο κ. Λοϊζίδης, μέχρι το τέλος του μήνα να εμβολιαστεί μέχρι και το 70% των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.  Ωστόσο όπως είπε το έργο αυτό θα γίνει πιο εύκολο αν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις βοηθήσουν με ανακοινώσεις τους στην κατεύθυνση του εμβολιασμού των εργαζομένων. Κάτι που όπως είπε δεν έγινε μέχρι τώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ