Αναμένονται κρουαζιέρες από την Royal Caribbean το 2022

Κρουαζιέρες της Royal Caribbean από Λεμεσό αναμένονται και το 2022 λέει η DP World Limassol

Κρουαζιέρες και το 2022, που θα ξεκινούν από το λιμάνι της Λεμεσού, φαίνεται να έχει στον προγραμματισμό του ο κολοσσός στον τομέα των κρουαζιέρων,  Royal Caribbean International, σύμφωνα με ανακοίνωση του διαχειριστή του τερματικού κρουαζιέρων DP World Limassol.
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean «Jewel of the Seas», που για πρώτη φορά επέλεξε την Κύπρο και το λιμάνι Λεμεσού, ως βάση για τις κρουαζιέρες του 2021, ολοκλήρωσε το περασμένο Σάββατο το τελευταίο του ταξίδι.
 
Κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, προστίθεται, o προσωρινός Διευθυντής Επιχειρήσεων της DP World Limassol, Ernesto Osorio και η Λειτουργός Επιχειρήσεων Τερματικού,  Κατερίνα Κωνσταντίνου, αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες με τον καπετάνιο του «Jewel of the Seas»,  Anders Bjornar Ingebrigtsen.
 
Το «Jewel of the Seas» ξεκίνησε τα δρομολόγια από το λιμάνι Λεμεσού στις 10 Ιουλίου, πραγματοποιώντας 17 οκταήμερες κρουαζιέρες και παρόλο που λειτουργούσε με μειωμένη πληρότητα κατά τη διάρκεια του έτους, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας, «κατάφερε να εξυπηρετήσει πέραν των 23 χιλιάδων επιβατών, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στην κυπριακή οικονομία και ενισχύοντας την απασχόληση και την αγορά εργασίας».
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό της, η Royal Caribbean αναμένεται να συνεχίσει τις κρουαζιέρες με βάση το λιμάνι Λεμεσού και για το νέο έτος και συγκεκριμένα  από τον Μάιο του 2022.
 
Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol,  Nawaf Abdulla, αναφέρθηκε στη σημασία του τομέα της κρουαζιέρας για την οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου, σημειώνοντας ότι «η απόφαση της Royal Caribbean να επιλέξει τη Λεμεσό ως βάση της για φέτος (home port), έδωσε νέα δυναμική στον κλάδο, έπειτα από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές προκλήσεις εξαιτίας της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα, ενθάρρυνε περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας να επιλέξουν τη Λεμεσό ως βάση τους για τον επόμενο χρόνο».
 
«Οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτουν από την πανδημία, ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ο τομέας θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, περί τα τέλη του 2023 με αρχές του 2024.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «ο τουρισμός κρουαζιέρας έχει τη δυνατότητα να αμβλύνει την εποχικότητα των τουριστικών ροών προς την Κύπρο, καθώς και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διαφοροποίηση των τουριστικών αγορών και την προσέλκυση επισκεπτών πέρα από τις διαχρονικά παραδοσιακές αγορές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ