Στόχος η άρση περιορισμών & οι ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναντήσεις με Ρώσους Αξιωματούχους του τουρισμού και των μεταφορών πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα.

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

Η νέα επίσκεψη του κ. Περδίου στη ρωσική πρωτεύουσα, γίνεται σε συνέχεια προηγούμενου ταξιδιού που πραγματοποίησε πριν περίπου ένα μήνα οπόταν συνάντησε οργανωτές ταξιδιών και παράγοντες αεροπορικών εταιριών.

Βασικός σκοπός των νέων συναντήσεων που αφορούν μεταξύ άλλων τον Ρώσο Υπουργό Μεταφορών, είναι όπως εξήγησε ο Σάββας Περδίος, να γίνει ενημέρωση για τα νέα πρωτόκολλα που θα ισχύουν από 1η Μαρτίου, αλλά και για το ότι η Κύπρος παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες από το εξωτερικό που νοσούν με κορωνοϊό, να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας με έξοδα του κράτους.

Σημειώνεται ότι από 1η Μαρτίου, οι αφιχθέντες στην Κύπρο οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, δεν θα χρειάζονται κάποιο τεστ. Ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα χρειάζονται είτε pcr test 72 ωρών, είτε rapit test 24 ωρών.

Αυτό το οποίο υπέδειξε ο Υφυπουργός Τουρισμού στους Ρώσους αξιωματούχους είναι ότι με τα νέα δεδομένα, δύνανται να επανεκκκινήσουν και οι πτήσεις charter που έχουν από την αρχή της πανδημίας ανασταλεί.

Επιπλέον, συζητήθηκε η άρση περιορισμών που ισχύουν στα πτητικά προγράμματα δρομολογημένων πτήσεων από ρωσικά αεροδρόμια, προκειμένου να βελτιωθεί η συνδεσιμότητα Κύπρου – Ρωσίας.

«Τα μηνύματα που πήραμε είναι αισιόδοξα. Είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των συναντήσεων» ανέφερε ο κ. Περδίος ο οποίος επισήμανε ότι «Η ζήτηση που υπάρχει για την Κύπρο είναι πάρα πολύ ψηλή αφού είμαστε στους τρεις κορυφαίους προορισμούς των Ρώσων για ταξίδια στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, μετά την Τουρκία και την Αίγυπτο».

 

Θα ταξιδεύουν πολύ πιο απλά, όσοι εμβολιάστηκαν

Σε ότι αφορά τα ταξίδια από την Κύπρο στην ΕΕ και αντιστρόφως, ο κ. Περδίος υπογράμμισε ότι ο ασφαλέστερος και με τους λιγότερους περιορισμούς τρόπος για να πραγματοποιούνται αυτά είναι ο εμβολιασμός.

«Δεν θα είναι δύσκολο το ταξίδι φέτος το καλοκαίρι, για εκείνους όμως που έχουν εμβολιαστεί»…

 

Θετικές οι προβλέψεις για την καλοκαιρινή σεζόν

«Πιστεύω ότι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι καλύτερο συγκριτικά με πέρυσι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδίος.

Ήδη το Υφυπουργειο Τουρισμού τους τελευταίους 5 μήνες, επισκέφθηκε σύμφωνα με των Υφ. Τουρισμού 25 χώρες. «Είναι πολύ θετικό ότι ενημερώσαμε εγκαίρως για τα νέα πρωτόκολλα. Σε σχέση με πέρυσι επιτρέπει τα ταξίδια και για μη εμβολιασμένους με rapit και όχι αποκλειστικά με pcr» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «το στοίχημα για εμάς, για να πάμε καλύτερα από πέρυσι που φτάσαμε το 50% των αφίξεων του 2019, είναι να εκκινήσουμε την τουριστική σεζόν νωρίτερα. Υπενθυμίζω ότι πέρσι ξεκινήσαμε για τα καλά στα μέσα Ιουνίου. Άρα αν φέτος αν καταφέρουμε ότι θα έχουμε ρεύμα τουρισμού από τον Απρίλιο ή έστω από τον Μάρτιο είναι δεδομένο ότι θα πάμε καλύτερα».

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ