Αύξηση 2,1% στα έσοδα από Τουρισμό τον Σεπτέμβριο

Σημειώνεται ότι τα αυξημένα αποτελέσματα των τουριστικών εσόδων, που θα φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ έτους με την ολοκλήρωση της χρονιάς, οδηγούν σε πολύπλευρες και πολυδιάστατες ευεργετικές επιδράσεις στην οικονομία.

Αύξηση της τάξης του 2,1% σημειώθηκε στα έσοδα από τον τουρισμό κατά τον Σεπτέμβριο 2018 συγκριτικά με περσινό Σεπτέμβριο, φτάνοντας τα €378,8 εκ. σε σύγκριση με  €371,0 εκ. που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο 2017.

Όσον αφορά τα αθροιστικά συνολικά έσοδα για το πρώτο εννεάμηνο  του χρόνου, δηλαδή για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018, αυτά έφτασαν τα €2.268,5 εκ., από €2.216,7 εκ. την ανάλογη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 2,3%.

Σημειώνεται ότι τα αυξημένα αποτελέσματα των τουριστικών εσόδων, που θα φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ έτους με την ολοκλήρωση της χρονιάς, οδηγούν σε πολύπλευρες και πολυδιάστατες ευεργετικές επιδράσεις στην οικονομία του τόπου μας.

Αναμένοντας την ανακοίνωσης της Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα στοιχεία του 3ου τριμήνου 2018 για τον δείκτη κύκλου εργασιών του τομέα των Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, θα γίνει περαιτέρω ανάλυση των υπό αναφορά, καθώς και άλλων στοιχείων που αφορούν στην τουριστική οικονομία και την επίδρασή τους στην ευρύτερη οικονομία.