Έντυπο για ασφαλή χρήση σκαφών αναψυχής

Η ορθή χρήση σκαφών ψυχαγωγίας μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει πως η χρήση των σκαφών αναψυχής και γενικότερα η κάθε θαλάσσια δραστηριότητα θα πρέπει να γίνεται με πλήρη υπευθυνότητα ως προς την ασφάλεια των λουομένων και  με πλήρη σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον. 

Η ορθή χρήση σκαφών ψυχαγωγίας αλλά και η τήρηση των κανόνων τόσο από τους χειριστές αλλά και από τους λουόμενους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Για το σκοπό αυτό το Υφυπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει ότι έχει από την περσινή χρονιά συντάξει σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε στους πιο κάτω κώδικες QR σε ελληνικά και αγγλικά αντίστοιχα. 

Το έντυπο περιλαμβάνει κανόνες ορθής χρήσης των σκαφών αναψυχής, καταγράφει τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών και χειριστών ταχύπλοων σκαφών καθώς και συστάσεις προς τους λουόμενους.

Καλούμε όλους τους φίλους των θαλάσσιων αθλημάτων να εφαρμόζουν πιστά τους εν λόγω κανονισμούς και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης για αποφυγή ατυχημάτων.

Πολίτες που διαπιστώνουν παραβιάσεις των κανονισμών και υποχρεώσεων και που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χειριστών ή των λουόμενων καλούνται να επικοινωνούν με τη Λιμενική Αστυνομία στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 25805374 για να αναφέρουν το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγορεύονται οι βουτιές στις Θαλασσινές Σπηλιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ