Η πόλη που απαγορεύει τα… μαγιό - Πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ

Το Σορέντο βρίσκεται στα νότια της Νάπολης, στη δυτική Ιταλία - Κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι επιθυμούν να παραθερίσουν στις όμορφες ακτές της χώρας

Πρόστιμα σε όσους τουρίστες περπατούν στους δρόμους της πόλης με… ελλιπή ενδυμασία θα αρχίσει να μοιράζει ο δήμαρχος του Σορέντο στην Ιταλία, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

«Τέλος με τις άσεμνες συμπεριφορές» έγραψε ο Μάσιμο Κοπόλα στα social media, διευκρινίζοντας ότι εφεξής απαγορεύεται οι άνθρωποι να περπατούν «χωρίς να φορούν μπλούζα ή φορώντας μαγιό». 

«Αυτές οι συμπεριφορά μπορούν να θεωρηθούν ως πηγή ανησυχίας και δυσφορίας τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους ίδιους τους τουρίστες» πρόσθεσε.  

«Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να προστατεύουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής, αλλά και την ομορφιά της πόλης και των δημόσιων χώρων». 

Τα πρόστιμα, μάλιστα, θα κυμαίνονται για τους «παραβάτες» από 25 έως 500 ευρώ. 

Το Σορέντο βρίσκεται στα νότια της Νάπολης, στη δυτική Ιταλία.

Κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι επιθυμούν να παραθερίσουν στις όμορφες ακτές της χώρας.  

Πάντως, ο υπερ-τουρισμός προκαλεί κάθε χρόνο αρκετά προβλήματα, με τις τοπικές αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα περιορισμού της τουριστικής κίνησης.  

Φέτος, ήρθαν και τα πρόστιμα…

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ