Πρόεδρος ΚΟΤ: Θετικές οι προοπτικές για το 2019

Ο κ. Λοίζου παραδέχτηκε ότι η Πάφος έχει κάνει άλματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει θέσει τις υποδομές για ένα καλό μέλλον. 

Το μήνυμα ότι λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση μιας πετυχημένης χρονιάς, η Κύπρος έχει ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές και δυνατότητες στον τουριστικό τομέα, έστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου.  

Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ), ο κ. Λοίζου αναφέρθηκε στις εξελίξεις του τουρισμού κατά τα έτη 2017 και 2018 καθώς και στις θετικές προοπτικές που παρουσιάζονται για το 2019. Κάλεσε την ΕΤΑΠ και τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό να συνεχίσουν, την σκληρή δουλειά και όλοι μαζί να κτίσουν, όπως είπε, στις βάσεις που τέθηκαν αλλά και στα καλά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο κ. Λοίζου αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει ο ΚΟΤ με την ΕΤΑΠ σημειώνοντας πως υπάρχει αλληλοενημέρωση και αλληλοβοήθεια.

Πρόσθεσε πως το έργο το οποίο επιτελείται στην Πάφο είναι αξιοθαύμαστο, αφού σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να ανεβάσει τους αριθμούς από περίπου 930 χιλ. επισκέψεις σε περίπου 1.350.000 επισκέψεις. 

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις αυξημένες πληρότητες των ξενοδοχείων και στις διανυκτερεύσεις, λέγοντας πως υπάρχει μια τάση  να αλλάξουν τα δεδομένα, αφού όπως εξήγησε η διάρκεια διανομής του τουρίστα μικραίνει αλλά αυξάνεται ο αριθμός των ταξιδιών.

Ο κ. Λοίζου παραδέχτηκε ότι η Πάφος έχει κάνει άλματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει θέσει τις υποδομές για ένα καλό μέλλον. 

Ο πρόεδρος του ΚΟΤ είπε πως η  Επαρχία Πάφου  διαθέτει 31 χιλ. ξενοδοχειακές κλίνες, ενώ άλλες 600 κλίνες βρίσκονται υπό ανέγερση προσθέτοντας πως αυτές οι εξελίξεις αυξάνουν την δυναμικότητα κλινών στην Επαρχία Πάφου στις 32 χιλ, περίπου δηλαδή, όπως εξήγησε στο 30% της συνολικής παγκύπριας δυναμικότητας. 

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Πάφου Γιώργος Μάης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα και τις δράσεις της εταιρείας κατά το 2017. Υπογράμμισε δε ότι πάγια στρατηγική του Φορέα είναι η ανάπτυξη του τουρισμού της Πάφου, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του προσφερόμενου προϊόντος και υπηρεσιών, καθώς και η επανατοποθέτηση της Επαρχίας στις προτιμήσεις των επισκεπτών και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Ο κ. Μάης επεσήμανε ότι στόχος είναι η καθιέρωση της Πάφου, ως ενός ποιοτικά ανώτερου τουριστικού προορισμού, ο οποίος θα είναι σε πλήρη λειτουργία ολόχρονα. 

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο κ. Μάης ανέφερε πως το 2018 είναι ακόμη καλύτερο από το 2017, αφού αναμένεται μια αύξηση της τάξης του 7,8% στις αφίξεις. Παρουσιάζεται συνέχισε, μια μείωση στα έσοδα σε τουριστικό συνάλλαγμα για τα οποία ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει προσδοκία να καλυφθεί τους επόμενους μήνες αφού, όπως εξήγησε, τα στοιχεία αυτά είναι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018.
Όσο για το 2019 είπε πως αναμένεται να είναι λίγο καλύτερο από το 2018. 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν θέσεις και εισηγήσεις όπως η  αναβάθμιση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Πάφου, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών και η  υλοποίηση των εκκρεμούντων προγραμματισμένων ιδιωτικών και δημόσιων έργων υποδομής και ανάπτυξης.

Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν βουλευτές και Δήμαρχοι της επαρχίας , ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, Πρόεδροι και Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι , εκπρόσωποί κυβερνητικών και ημικρατικών οργανισμών, εκπρόσωποι φορέων , οργανώσεων και συνδέσμων που σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό, ξενοδόχοι και άλλοι τουριστικοί εταίροι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ