Σε διαβουλεύσεις για νέους προορισμούς το υφ. Τουρισμού (vid)

Ίσως υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις ανέφερε ο Σάββας Περδίος. Χειμερινές πτήσεις προς Παρίσι, Μασσαλία. Μεγάλη η ικανοποίηση Γάλλων τουριστών από Κύπρο

Σε διαβουλεύσεις με αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες βρίσκεται το υφυπουργείο Τουρισμού, ώστε να μπορέσει να ανακοινώσει σύντομα νέα δρομολόγια. Στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές, αλλά και η ικανοποίηση ταξιδιωτών για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ο οποίος μιλούσε στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ερωτήθηκε για τα ταξίδια σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες τα οποία ενδιαφέρουν τόσο τους ευρωβουλευτές μας που ταξιδεύουν εκεί όσο και άλλα άτομα, τα οποία μεταβαίνουν για δουλειά στους συγκεκριμένους προορισμούς. Απαντώντας, ανέφερε ότι τόσο το Στρασβούργο όσο και οι Βρυξέλλες, καθώς και άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως είναι η Βασιλεία, η Λυόν και η Νάντη βρίσκονται στα υπόψη του υφυπουργείου Τουρισμού και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις για απευθείας πτήσεις σε κάποιους από τους προαναφερθέντες προορισμούς. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν χειμερινές πτήσεις προς Παρίσι και Μασσαλία.

Ο κ. Περδίος ο οποίος μιλούσε από τη Γαλλία όπου και βρίσκεται για διαβουλεύσεις με αρμόδιους φορείς, σημείωσε ότι η ικανοποίηση των ταξιδιωτών από Γαλλία που επισκέφθηκαν την Κύπρο βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, επισημαίνοντας ότι σπάζει πλέον ο μύθος που υπάρχει ότι η Κύπρος δεν μπορεί να ικανοποιήσει απαιτητικούς τουρίστες όπως είναι για παράδειγμα οι Γάλλοι. Σύμφωνα με τον κ. Περδίο, μέσα σε 4 μήνες, φέραμε 50.000 άτομα από Γαλλία, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2019, χρονιά ορόσημο για τον κυπριακό τουρισμό. Πρόκειται ανέφερε για τον μεγαλύτερο αριθμό όλων των εποχών όσον αφορά στη συγκεκριμένη αγορά.

Ο υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται τουριστικά η φετινή χρονιά, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στο 80% του 2019 όσον αφορά στις αφίξεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι από δω και πέρα θα σταματήσουμε να συγκρίνουμε τις αφίξεις με το 2019 και να αρχίσουμε τη σύγκριση με το 2022. Παράλληλα, ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στον τουρισμό από χώρες της ΕΕ τονίζοντας ότι πλέον οι αφίξεις από τη συγκεκριμένη περιοχή αντιστοιχούν στο 40% του συνολικού τουρισμού της Κύπρου, ενώ εντοπίζει μεγάλη δυναμική και προοπτικές από εκεί.

Ερωτηθείς για τους Ρώσους τουρίστες, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι δεν μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε στη συγκεκριμένη αγορά όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση άλλων αγορών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικεντρώνονται στον χειμερινό τουρισμό

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ