Στοχεύουν στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη μαρίνα Αγίας Νάπας (vid)

Υποστελέχωση καταγράφεται στον τουριστικό τομέα της χώρας

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η σημερινή και δεν πρέπει να ξεχνάμε την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην οικονομία της χώρας. 

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας Κώστας Φυτιρής στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι", η άφιξη του πρώτου μεγάλου κρουαζιερόπλοιου έξω από τη μαρίνα της Αγίας Νάπας έχει μεγάλη σημασία για την τουριστική πρόοδο της περιοχής.  

Στόχος, όπως είπε, είναι να έρθουν το 2023, 25 κρουαζιερόπλοια με 75.000 επιβάτες, γεγονός που θα αποτελέσει μια τεράστια οικονομική επένδυση για τον τόπο. 

Ο κόσμος αυτός όπως πρόσθεσε, θα προσελκύσει κι άλλους τομείς της οικονομίας, καθώς θα αναδυθούν παραδοσιακά χωριά και αξιοθέατα της Αμμοχώστου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τον κυπριακό χαρακτήρα και τις παραδόσεις. 

Όπως εξήγησε ο κ. Φυτιρής, το λιμενικό κομμάτι της μαρίνας είναι σε πλήρη λειτουργία, ενώ το εμπορικό τμήμα αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργεία τον Απρίλιο του 2023.  

Υποστελέχωση στον τουρισμό

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του ΣΤΕΚ Χρυσαίμιλυ Ψηλογένη είπε ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης στον τομέα του τουρισμού και ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα τουριστικά επαγγέλματα.  

«Όλοι έχουμε ευθύνες, δεν κάναμε σωστά βήματα για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Δεν δημιουργήσαμε τουριστική εκπαίδευση, ενώ είναι ο βασικότερος τομέας της οικονομίας και έτσι επιλέγουν άλλα επαγγέλματα», κατέληξε. 

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάκαμψη του τουρισμού το 2022 σε ΕΕ και Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ