ΠΑΣΥΞΕ: Ζητούμενο μια αμοιβαία επωφελής λύση για το καλό της οικονομίας

Η αναστολή των διαπραγματεύσεων με Hermes Airports προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στην τουριστική βιομηχανία

Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά την πρόσφατη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και η απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών, που ακολούθησε, για αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Hermes Airports, προκαλούν αναστάτωση και έντονη ανησυχία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε όλους τους τουριστικούς φορείς, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΥΞΕ.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος των ξενοδόχων, είναι κοινώς παραδεκτό ότι το πρόγραμμα της παροχής κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες, έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια αναβάθμισης της συνδεσιμότητας της Κύπρου, μέσω πολλών και νέων αεροπορικών εταιρειών και έχει βοηθήσει τα μέγιστα την τουριστική βιομηχανία, γεγονός που αποτυπώθηκε με αριθμούς και απτά αποτελέσματα το 2021 και το 2022.

O Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις, μακριά από λαϊκισμούς και υπονοούμενα, με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου και με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Η πιθανότητα του ναυαγίου που είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα σήμερα, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία του τόπου.

Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων έχει δώσει δύο πολύ υψηλής ποιότητας αεροδρόμια στον τόπο, για τα οποία όλοι είμαστε περήφανοι και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής και τουριστικής εμπειρίας που απολαμβάνουν όσοι τα χρησιμοποιούν και τυγχάνουν θετικού σχολιασμού από ξένους αερομεταφορείς.

Ο  ΠΑΣΥΞΕ, απευθύνει θερμή έκκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις για το καλό της τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα της οικονομίας του τόπου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Hermes: Υπέρ της συνέχισης των κινήτρων προς αεροπορικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ