Προβολή της τουριστικής Πάφου στην Πολωνία από την ΕΤΑΠ

Οι αφίξεις από την πολωνική αγορά στην Κύπρο έχουν τα τελευταία χρόνια αυξηθεί δραματικά, καθώς το 2019 ανήλθαν στις 80,000 ενώ το 2022 μέχρι τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις 120,000, σημειώνοντας αύξηση κατά 50%

Την Πάφο ως τουριστικό προορισμό, προωθεί μέσα από τη συμμετοχή της σε εργαστήρια/παρουσιάσεις σε δύο πόλεις της Πολωνίας, στην Κρακοβία και Βαρσοβία, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού και η δράση αυτή στοχεύει στην ενημέρωση εμπορικών συνεργατών, αφού αναμένεται να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις πέραν των 80 τουριστικών πρακτόρων.

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΠ, οι αφίξεις από την πολωνική αγορά στην Κύπρο έχουν τα τελευταία χρόνια αυξηθεί δραματικά, καθώς το 2019 ανήλθαν στις 80,000 ενώ το 2022 μέχρι τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις 120,000, σημειώνοντας αύξηση κατά 50%.

Σημαντικό μερίδιο κερδίζει κάθε χρόνο η Πάφος και σημειώνεται ότι η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με την Πολωνία είναι η καλύτερη των τελευταίων 30 χρόνων.

Η ΕΤΑΠ σημειώνει πως τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 εκτελούνται τουλάχιστο 12 εισερχόμενες πτήσεις την εβδομάδα με την Ryanair από 5 πολωνικά αεροδρόμια ενώ ενισχυμένο πτητικό πρόγραμμα αναμένεται να υπάρξει και την καλοκαιρινή περίοδο 2023 με πέραν των 14 πτήσεων ανά εβδομάδα από 6 αεροδρόμια της χώρας.

Η όλη προσπάθεια συμμετοχής σε εκθέσεις και εργαστήρια, η φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, ενέργειες δημοσίων σχέσεων και άλλες προωθητικές ενέργειες, εντάσσονται, προστίθεται στην ανακοίνωση, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών των φορέων και επιχειρηματιών της Πάφου, του Υφυπουργείου Τουρισμού και άλλων, για πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού στις επιδόσεις του 2019 και προσέλκυση τουρισμού σε ολόχρονη βάση.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deal-μαμούθ Κατάρ και Κίνας για την προμήθεια LNG

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ