Υφ. Τουρισμού: Στο τουρισμό ουδείς έχει δικαίωμα να αποφασίζει μόνος

Στα θέματα τουρισμού δεν έχει δικαίωμα κανένας να αποφασίζει μόνος του, τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού παρά τω Προέδρω Σάββας Περδίος, προσθέτοντας ότι στον καθορισμό των πολιτικών και της στρατηγικής πρέπει να καταθέτουν τις απόψεις τους και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Παραλαμβάνοντας το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο πρώτος Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθύνθηκε στο προσωπικό του ΚΟΤ, που θα αποτελεί το προσωπικό του Υφυπουργείου του, λέγοντας ότι «σέβομαι απόλυτα όσα μαζί έχετε πετύχει για τον τουρισμό της χώρας, η ανάπτυξη των τελευταίων ετών, οι στατιστικές, μιλούν από μόνες τους»,  επισημαίνοντας ότι η επιτυχία είναι μεγάλη και συνεχάρη το προσωπικό.
 
Η δομή και το πολυάριθμο προσωπικό θα αποτελέσουν τα θεμέλια «ώστε να μπορέσουμε μαζί να δώσουμε το επόμενο βήμα στον τουρισμό», συνέχισε ο κ. Περδίος.
 
Ο κ. Περδίος ανέφερε πως νιώθει μεγάλη ασφάλεια, καθώς με μέρος του προσωπικού, «είμαστε συνεργάτες χρόνια».
 
Πρόσθεσε πως αναμένεται από το Υφυπουργείο ο καθορισμός της στρατηγικής για τον τουρισμό και τόνισε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «να ακούσουμε τις απόψεις όλων των φορέων του τομέα».
 
Το γεγονός ότι ο τουρισμός είναι από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αποφασίζουμε μόνοι μας, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το πλέον σημαντικό είναι να ακούμε τις απόψεις των εμπλεκομένων.
 
Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια όλων και την ομαδικότητα του προσωπικού του Υφυπουργείου θα γίνουν αυτά που αναμένουν από εμάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα ολόκληρη.
 
Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης μιλώντας κατά την τελετή παραλαβής του Υφυπουργείου από τον κ. Περδίο, εξέφρασε την άποψη ότι για τον τέως ΚΟΤ, η μετατροπή σε Υφυπουργείο σηματοδοτεί μια νέα χρονιά γεμάτη προσδοκίες από την κοινωνία και την πολιτεία.
 
Πρόσθεσε ότι παραδόθηκε στον κ. Περδίο ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας και ένα από τα «παιδιά» του.
 
«Όταν μιλούσαμε για 4 εκ. αφίξεις πολλοί έλεγαν ότι είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης προσθέτοντας πως το 2018 αγγίξαμε αυτό τον αριθμό και έσοδα που ξεπερνούν τα 2,7 δισ. ευρώ.
 
Ανέφερε πως πρόκειται για επιτεύγματα τα οποία υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία της Κυβέρνησης, του ΚΟΤ και όλων των φορέων που εμπλέκονται στα δρώμενα του τουρισμού.
 
Η μεταρρύθμιση που λαμβάνει σάρκα και οστά αναβαθμίζει τον ΚΟΤ με οριζόντιες αρμοδιότητες σε Υφυπουργείο, είπε επισημαίνοντας ότι τα πολύ καλά αποτελέσματα επιβάλλουν ότι τώρα πρέπει να γίνουν οι σωστές μεταρρυθμίσεις ώστε να προχωρήσουμε σε πιο ψηλά και περισσότερο ποιοτικά επίπεδα.
 
Τόνισε επίσης ότι η κοινωνία αναμένει βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, ποιοτικότερες επιδόσεις για να μπορέσει να ανέβει ο τομέας ακόμα πιο ψηλά.
 
Μιλώντας εκ μέρους του τελευταίου ΔΣ του ΚΟΤ, ο Στέλιος Ιωαννίδης είπε ότι μετά από 47-48 χρόνια ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ολοκληρώνει τον κύκλο του.
 
Πρόσθεσε ότι ο Υφυπουργός σηκώνει στους ώμους του το βάρος του εκσυγχρονισμού και της διαμόρφωσης της πορείας της νέας οντότητας που δημιουργείται.
 
Ο κ. Ιωαννίδης, δίκην απολογισμού, είπε πως τα αποτελέσματα είναι εκεί και καλά γνωστά σε όλους.
 
Πρόσθεσε πως η δουλειά που έγινε έφερε τον τουρισμό σε κοντά στα 4 εκ αφίξεις με ετήσια έσοδα, 2,7 δισ. και συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ 12% με 13%.
 
Ο κ. Ιωννίδης είπε πως το Νοέμβριο– Μάρτιο του 2018 οι περιηγητές της χειμερινής περιόδου ανήλθαν στις 613.000. Πρόσθεσε ότι σημαντική είναι και η μείωση της εξάρτησης του κυπριακού τουρισμού από τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας και ανέφερε ότι διασφαλίστηκε η ενημέρωση και συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, που οδήγησαν στα αποτελέσματα.
 
Είπε περαιτέρω ότι επιδείχθηκε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης, ατασθαλιών και λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα  με εργαλείο τη θεσμοθετημένη επιτροπή ελέγχου.
 
Καλωσορίζοντας εκ μέρους του προσωπικού τον Υφυπουργό, ο συντονιστής εργασιών του Υφυπουργείου Μιχάλης Μεταξάς είπε ότι "γνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις είναι πολλές".

Πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα της τελευταίας πενταετίας οφείλονται στις προσπάθειες του Υπουργού Ενέργειας και στην αγαστή συνεργασία που είχε με το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ.
 
Είπε ακόμα πως ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά και για να διατηρηθεί εκεί πρέπει να εργαστούμε όλοι πολύ σκληρά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ