Ξενοδόχοι: Υπάρχουν επιλογές για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι σε σχέση με την πορεία των κρατήσεων για το 2023

Έστω και την τελευταία στιγμή, οι συμπατριώτες μας θα μπορέσουν να βρουν κάποιο τουριστικό κατάλυμα για το τριήμερο του κατακλυσμού, ωστόσο θα πρέπει να έχουν και δεύτερη ή και τρίτη επιλογή.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης σημείωσε ότι οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά τόσο στα παράλια όσο και στα ορεινά θέρετρα.

Ερωτηθείς για τον τρόπο κρατήσεων και για το κατά πόσο είναι καλύτερα ο κόσμος να κάνει την κράτηση του μέσω τηλεφώνου απευθείας στο ξενοδοχείο ή μέσω των γνωστών πλατφόρμων στο διαδίκτυο, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι οι πλατφόρμες χρεώνουν κάποιο ποσό για να βρίσκεται εκεί το ξενοδοχείο, επομένως όπως είπε ο ίδιος θα συνέστηνε όπως παίρνουν κατευθείαν τηλέφωνο το ξενοδοχείο για να κάνουν την κράτηση τους καθώς έτσι μπορεί να βρουν καλύτερες τιμές.

Ο κ. Ρουσουνίδης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των χαμηλοσυνταξιούχων σημειώνοντας ότι θα τεθεί σε εφαρμογή και φέτος και είναι κάτι που βοηθά ώστε και η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών να κάνουν τις διακοπές τους. Όπως είπε, στο πρόγραμμα συμμετέχουν και φέτος αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες.

Όσον αφορά στις κρατήσεις για ολόκληρο το 2023, ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι κινούνται αρκετά καλά και είναι πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έρχονται. Ωστόσο κάλεσε τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό να είναι φειδωλοί στις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις τους επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός επηρεάζεται άμεσα από τις διεθνείς εξελίξεις και γι’ αυτό θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Οι ενδείξεις είναι ότι θα πάμε καλύτερα από πέρσι αλλά ακόμα δεν βλέπουμε τα νούμερα εκείνα που θα ξεπεράσουν και το 2019 επομένως τέτοιου είδους δηλώσεις καλύτερα να αποφεύγονται σημείωσε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το «καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου» – Ο εξωπραγματικός πλούτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ