Κρήτη: Προχωρά νέο πεντάστερο resort ύψους €125 εκατ. (ΦΩΤΟΣ)

Αναμένεται να λειτουργήσει την Άνοιξη του 2025

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το νέο project των Ikos Resorts του ομίλου Sani Ikos στην Κρήτη, ύψους άνω των 125 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την την κατασκευή του 5άστερου συγκροτήματος δυναμικότητας 1.280 κλινών- 414 δωματίων το οποίο σχεδιάζεται σε έκταση 203 στρεμμάτων, που έχει προκύψει από τη συνένωση 33 αγροτεμαχίων, στη θέση «Κάμπος – Λειβάδια» του δήμου Κισσάμου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η επένδυση, με προοπτική έναρξης λειτουργίας την άνοιξη του 2025 προβλέπεται να απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους.

Για το έργο, με βάση τους όρους δόμησης όπως ισχύουν σε συνέχεια και της σχετικής βεβαίωσης από τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Χανίων ισχύει συντελεστής δόμησης στο 0,20, με ποσοστό κάλυψης στο 20%, με το project να οργανώνεται σε 8 περιοχές: δύο περιοχές δωματίων deluxe, δύο περιοχές δωματίων ‘’standard’’, την περιοχή του παραλιακού μετώπου μήκους 560 μέτρων, με τα κτίρια εστιατορίων και γυμναστηρίου, την περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων,  την περιοχή του spa και θεάτρου και την περιοχή των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, προβλέπεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών του έργου μεταξύ άλλων η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών, συνολικής επιφάνειας περίπου 5.830 τ.μ. με τέσσερις εξωτερικές, μία θερμαινόμενη εσωτερική, τέσσερις θερμαινόμενες εξωτερικές και δεκαέξι ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές, χώρων στάθμευσης, φυτευτικών χώρων κατάλληλα διαμορφωμένων, εσωτερικού οδικού δικτύου, εσωτερικού δικτύου ύδρευσης κ.α.. Οι προς φύτευση χώροι του έργου θα είναι συνολικής έκτασης περίπου 90 στρεμμάτων συμπεριλαμβανομένων των προς φύτευση δωμάτων.

Για τις ενεργειακές ανάγκες του έργου, προβλέπεται μεταξύ άλλων, να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα στις οροφές των κτιρίων, που θα συνδεθούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με τη μέθοδο ενεργειακού συμψηφισμού, στα πλαίσια της νομοθεσίας περί εγκατάστασης μονάδων ΑΠΕ από αυτοπαραγωγούς με συμψηφισμό ενέργειας (net metering), ενώ οι αρδευτικές ανάγκες θα καλύπτονται με την επαναχρησιμοποίηση των εκροών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του και εν μέρει, όποτε χρειαστεί, από το δήμο Κισσάμου.

Όπως επισημαίνεται, η δημοσιοποίηση της απόφασης για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη διαμόρφωση των περιβαλλοντικών όρων του έργου επήλθε μετά από περίοδο διαβούλευσης, όπου λήφθηκαν υπόψη, οι απόψεις υπηρεσιών, φορέων και οργάνων της Διοίκησης κατά το στάδιο δημόσιας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ χωρίς να κατατεθούν απόψεις του κοινού, ενώ, κατά της απόφασης χωρεί προσφυγή.

Ο όμιλος Sani/Ikos έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με συγκροτήματα πολυτελείας σε κορυφαίους παραθαλάσσιους προορισμούς στην Ελλάδα -Χαλκιδική, η Κέρκυρα και η Κως- και πλέον σε Ισπανία αλλά και Πορτογαλία με νέες επενδύσεις. Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Ως προς τα νέα επενδυτικά έργα, ο όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα projects δυναμικότητας σχεδόν 1.000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν το 2025 και το 2027 αντίστοιχα, ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του είναι η επέκταση των Sani και Ikos Resorts και σε άλλες υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκτός της γεωγραφικής περιοχής της Μεσογείου.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Υπ. Εσωτερικών: Χρηματικό δέλεαρ σε όσους μείνουν στην παλιά Λευκωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ