Στοχεύει σε Σουηδία και Φινλανδία το Υφ. Τουρισμού

Σημαντικές επαφές Κώστα Κουμή σε Στοκχόλμη και Ελσίνκι - Στόχος η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων προς τη χώρα μας για την επόμενη χρονιά

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες στην Στοκχόλμη και το Ελσίνκι, ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής με στόχο την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων προς τη χώρα μας για την επόμενη χρονιά.

Δελτίο Τύπου από το Υφυπουργείο αναφέρει ότι ο κ. Κουμής συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη τουριστικών οργανισμών και αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν τουριστικά προγράμματα και δρομολόγια από τις Βόρειες χώρες προς τη χώρα μας, και αντάλλαξαν απόψεις τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και για το επόμενο έτος.

Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στις τέσσερις από τις πέντε Βόρειες χώρες που συνδέονται τουριστικά με τη χώρα μας, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Δανία, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα που θα καθιστούσαν ακόμη πιο ανταγωνιστικό τον τουρισμό της χώρας μας.  

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός είπε ότι ο στόχος και σκοπός είναι να πετύχουμε αύξηση των προσφερόμενων θέσεων προς τη χώρα μας για την επόμενη χρονιά.

"Θα έλεγα ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των επαφών μας, και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι ο στόχος μας θα επιτευχθεί. Είναι άλλωστε γνωστό, εδώ και λίγες μέρες, ότι η αεροπορική εταιρεία Finnair προγραμματίζει αύξηση των προσφερόμενων θέσεων προς τη χώρα μας για την επόμενη χρονιά, ενώ μία λογική αύξηση αναμένουμε να επιτευχθεί και από άλλους συνεργάτες που επικεντρώνονται σε άλλες χώρες,  ίσως μάλιστα και από νέες πόλεις, κάτι που θεωρούμε επίσης σημαντικό", ανέφερε ο Υφυπουργός. 

Είπε ότι πρόκειται για τέσσερις αγορές που συνδέονται με τον τουρισμό της χώρας μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες χώρες κατέγραφαν σημαντικούς αριθμούς επισκεπτών από τη δεκαετία του ’80.

Συνέχισε λέγοντας ότι για εμάς εκείνο που είναι σημαντικό, είναι χρόνο με το χρόνο να επιτυγχάνουμε μία λογική, σταθερή αύξηση των προσφερόμενων θέσεων και σίγουρα μας ενδιαφέρει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως και η ενδυνάμωση της χειμερινής περιόδου.

Ο κ. Κουμής είπε πως το γεγονός ότι, η Finnair αποφάσισε να διατηρήσει την πτήση Ελσίνκι – Λάρνακα και τον χειμώνα, για εμάς είναι μεγάλη επιτυχία, αλλά και πρόκληση μαζί ενώ εξαιρετικά σημαντικό θεωρεί ότι συζητήθηκαν λεπτομερώς ο βαθμός ικανοποίησης τόσο των συνεργατών μας, όσο και των χιλιάδων τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας.

"Αυτό που απομένει πλέον  είναι η οριστικοποίηση του προγράμματος των συνεργατών μας και σίγουρα ο σχεδιασμός δράσεων προβολής. Θα πρέπει να εργαστούμε όλοι συλλογικά και στοχευμένα έτσι ώστε να φέρουμε ακόμη καλύτερες μέρες για τον τουρισμό της χώρας μας", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Διόρισαν τον CEO της Turkish Bank σύμβουλο στο κυπριακό κέντρο CYENS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ