ΕΒΕ Πάφου: Καθυστερεί αδικαιολόγητα η Μαρίνα Πάφου

Στην Νομική Υπηρεσία βρίσκονται ακόμη τα έγγραφα λέει ο Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου

Καθυστερεί αδικαιολόγητα η Μαρίνα της Πάφου, λέει ο Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Μαρίνος Στυλιανού, σε αντίθεση με άλλα έργα, όπως αυτό του δυτικού παρακαμπτηρίου δρόμου, όπου όπως λέει υπάρχει κινητικότητα. Οι διαδικασίες προχωρούν και σε ό,τι αφορά τα οδικά έργα της λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων, είπε.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το ΕΒΕ έχει τονίσει πως θα παρακολουθεί τα χρονοδιαγράμματα αυστηρώς όσον αφορά την Μαρίνα της Πάφου. «Η πληροφόρηση που λαμβάνει το ΕΒΕ Πάφου είναι ότι παρατηρείται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση την οποία το Επιμελητήριο Πάφου δεν μπορεί να ανεχτεί» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΕΒΕ Πάφου προσπαθεί με κάθε τρόπο να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, σημειώνοντας πως είχε ανακοινωθεί ότι θα προχωρούσαν σε προσφορές για εξεύρεση μελετητών, για να βοηθήσουν το Υφυπουργείο Τουρισμού για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Ο κ. Στυλιανού είπε πως από τον Ιούλιο δεν είχαν νεώτερα για το θέμα της Μαρίνας και η τελευταία πληροφόρηση που έχουν λάβει είναι ότι τα έγγραφα βρίσκονται στην Νομική Υπηρεσία.

Όσον αφορά το έργο του δυτικού παρακαμπτηρίου δρόμου, είπε πως πρόκειται για ένα οδικό πολεοδομικό έργο που είναι «επιτακτικής ανάγκης» και θα συμβάλει στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της πόλης της Πάφου. Πρόκειται για το δρόμο που ξεκινά από το Βιοφώς και θα καταλήγει στον παραλιακό δρόμο των Τάφων των Βασιλέων, παρά το εστιατόριο Μελάνια.

Πρόσθεσε επίσης, πως το Τμήμα Πολεοδομίας έχει προχωρήσει σε χωρομετρικές εργασίες και αποτύπωση, σημειώνοντας παράλληλα πως βρίσκεται σε συνεννόηση με τις κοινοτικές αρχές αφού περνά διαμέσο τους ο δυτικός παρακαμπτήριος.

Εξέφρασε παράλληλα την ευχή όπως ολοκληρωθούν οι εργασίες και το έργο παραδοθεί, ώστε να απαμβλύνει την κυκλοφοριακή επιβάρυνση του σημείου παρά τα φώτα του Βιοφώς.

Ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε και στα οδικά έργα της λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων, λέγοντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες, ενώ ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχει θέσει το έργο αυτό ως προτεραιότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τρομάζουν τα 2 ευρώ το λίτρο στα καύσιμα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ