Συνολικά 2,2 εκατ. επιβάτες στην Κύπρο ταξίδεψαν με Wizz Air το 2023

Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας προς την Κύπρο με νέα ρεκόρ, και φέτος, ανέφερε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Wizz Air, Zsuzsa Trubek

Συνολικά 2,2 εκατ. επιβάτες στην Κύπρο επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Wizz Air το 2023, καταγράφοντας μια τεράστια αύξηση της τάξης του 71% από το 2022, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η εταιρεία.

Σημειώνει ότι η αερογραμμή προσφέρει 31 προορισμούς σε 18 χώρες, με τη βάση της να έχει 4 αεροσκάφη στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Wizz Air πραγματοποίησε 11.603 πτήσεις από και προς την Κύπρο το 2023, ενώ το 2022 είχε κάνει 6.826 πτήσεις.

Ταυτοχρόνως, αναφέρεται, η αερογραμμή βελτίωσε σημαντικά τη λειτουργική της απόδοση, φτάνοντας στο ποσοστό των 99,63% ολοκληρωμένων πτήσεων.

Στην ανακοίνωσή της, η Wizz Air δηλώνει υπερήφανη που ολοκλήρωσε το 2023 σπάζοντας εκ νέου το δικό της ρεκόρ με πάνω από 60 εκατομμύρια επιβάτες, οι οποίοι επέλεξαν να ταξιδέψουν με την αεροπορική εταιρεία το 2023.

Το ρεκόρ αυτό αποτελεί την υψηλότερη ετήσια κίνηση επιβατών για την αερογραμμή, με αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2022. Το 2023, η Wizz Air ξεκίνησε σχεδόν εκατό νέα δρομολόγια, με 32 ολοκαίνουργια αεροσκάφη Airbus A321neo, καθώς πέταξε συνολικά 263 εκατομμύρια χιλιόμετρα. όπως αναφέρεται.

Το 2023, η αεροπορική εταιρεία ολοκλήρωσε το 99,31% όλων των προγραμματισμένων της πτήσεων, το οποίο είναι το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ όλων των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης, πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο της βιομηχανίας.

Η Wizz Air βρέθηκε επίσης ανάμεσα στις 3 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη ως προς το ποσοστό των πτήσεων που εκτελέστηκαν ακριβώς στην ώρα τους, σημειώνεται.

Το 2023, υπήρξε μια χρονιά ρεκόρ για την αερογραμμή, με το μέσο όρο των εκπομπών άνθρακα για το 2023 να βρίσκεται στα 51,5 γραμμάρια ανά επιβάτη/χιλιόμετρο, 6,8% χαμηλότερος από το 2022.

Αυτό αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ετήσιο μέσο όρο ενδοδαπέδιας έντασης άνθρακα που καταγράφηκε ποτέ από τη Wizz Air. Η μείωση αυτή επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την θέση της ως ηγέτιδας αερογραμμής στη μείωση της έντασης CO2 μεταξύ των ανταγωνιστών της, σημειώνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Wizz Air, Zsuzsa Trubek, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, δηλώνοντας ότι η Κύπρος αποτελεί βασική αγορά στο δίκτυο της Wizz Air, και πως «είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να διπλασιάσουμε την χωρητικότητά μας και να υποδεχθούμε πολύ περισσότερους επιβάτες το 2023».

«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας προς την Κύπρο με νέα ρεκόρ, και φέτος. Το 2024 θα γιορτάσουμε 20 χρόνια ελευθεροποίησης και διευκόλυνσης της ζωής των ανθρώπων μέσω προσιτών ταξιδιών, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις συναρπαστικές περιπέτειες και αξέχαστες στιγμές που θα έρθουν με τους επιβάτες μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ