ΚΕΒΕ: Προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα διαχείρισης ενέργειας για τουριστικές επιχειρήσεις

Το «καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχολαστικά σχεδιασμένο για να παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας στις επιχειρήσεις τους», αναφέρει

Την έναρξη ενός "πρωτοποριακού" διαδικτυακού μαθήματος ανακοίνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), με στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων στη διαχείριση ενέργειας για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα προσφέρεται μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης I-STARS.

Όπως αναφέρει, αυτό το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι «σχολαστικά» σχεδιασμένο για να παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας στις επιχειρήσεις τους.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν σε βασικές έννοιες και αποτελεσματικές τεχνικές μείωσης της ενέργειας, αποκτώντας γνώσεις σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κατάρτιση του προσωπικού και την εκπαίδευση των επισκεπτών. Η πρακτική εφαρμογή, σημειώνεται, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτού του ολοκληρωμένου προγράμματος, καλύπτοντας βασικές πτυχές όπως η διεξαγωγή ενεργειακών ελέγχων, η ανάπτυξη σχεδίων διαχείρισης ενέργειας και η διερεύνηση επιλογών χρηματοδότησης για έργα εξοικονόμησης ενέργειας.

"Το ΚΕΒΕ αναγνωρίζει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας για τις μικρο-μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις", τονίζει, συμπληρώνοντας πως αυτή η στρατηγική εστίαση έχει ως στόχο:

  • τη μείωση του λειτουργικού κόστους,
  • την ενίσχυση της βιωσιμότητας, και
  • τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Όπως υπογραμμίζει, η επένδυση στην ενεργειακή κατάρτιση δίνει τη δυνατότητα στις ΜΜΕ στον τομέα του τουρισμού να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των πόρων, να αυξήσουν τη συνολική απόδοση και να συμβάλουν θετικά στο περιβάλλον. Ένα καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό στη διαχείριση της ενέργειας επιτρέπει στις τουριστικές ΜΜΕ να προσαρμοστούν στις τάσεις της βιομηχανίας, να προωθήσουν την καινοτομία και τελικά να επιτύχουν μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα.

Εκτός από το μάθημα διαχείρισης ενέργειας, η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης I-STARS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής αναβάθμισης, της διαχείρισης αποβλήτων τροφίμων, της συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μερών, της διαχείρισης αποβλήτων και της διαχείρισης υδάτων.

"Το έργο I-STARS είναι ένα καινοτόμο έργο που συντονίζει το ΚΕΒΕ με τη συμμετοχή εταίρων από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Ισπανία, και που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αφιερωμένο στην ενίσχυση των γνώσεων και των πρακτικών βιωσιμότητας των τουριστικών ΜΜΕ, προωθώντας τον μετασχηματισμό τους προς την ανάκαμψη και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα", καταλήγει. 

Διαβάστε επίσης: ΑΗΚ: Αυτές τις αυξήσεις ζητά στα τιμολόγια ρεύματος για το 2023 και το 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ