Σχέδιο για έργα ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης παραλιών από Υφ. Τουρισμού

Δικαιούχοι στο εν λόγω Σχέδιο είναι οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Κοινοτικά Συμβούλια)

Σχέδιο ενθάρρυνσης έργων για την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των παραλιών για το 2024 προκήρυξε το Υφυπουργείο Τουρισμού, με δικαιούχους τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο αναφέρει ότι οι παραλίες αποτελούν ένα από τα κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς παραλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

To Yφυπουργείο Τουρισμού υλοποιεί σειρά δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραλιών, καθώς είναι ο Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας και στηρίζει επίσης το πρόγραμμα «Sand and Sea plastic free” για περιορισμό των πλαστικών στις παραλίες, όπως αναφέρεται. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Τουρισμού 2030, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του Σχεδίου Ενθάρρυνσης Έργων για την Ποιοτική και Αισθητική Αναβάθμιση των Παραλιών για το 2024. Δικαιούχοι στο εν λόγω Σχέδιο είναι οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Κοινοτικά Συμβούλια).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Σχέδιο περιλαμβάνει ως επιλέξιμες δαπάνες την αγορά εξοπλισμού, όπως ομπρελών και ξαπλώστρων παραλίας, διαδρόμων, κάδων καθαρισμού και έργων υποδομής, όπως χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων, καθώς και υποδομές για ΑμεΑ.

Ως προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η 29η Μαρτίου 2024. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sxedioparalion@visitcyprus.com. Το Σχέδιο και το έντυπο αίτησης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Λειτουργoύς Βάκη Λοϊζίδη, τηλ. 22691131 και Ανθή Χαραλάμπους, τηλ. 22 691293.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατασκευές: Χρειάζονται 5.000 πρόσθετοι εργαζόμενοι για να καλύψουν τις ανάγκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ