Αισιόδοξοι οι ξενοδόχοι για τις πληρότητες το Πάσχα

Σύμφωνα με τον ΓΔ ΠΑΣΥΞΕ. 

Αισιοδοξούν για τις πληρότητες των ξενοδοχείων τους μέσα στον Απρίλιο λόγω του Πάσχα και της κινητικότητας των Κυπρίων πελατών, οι ξενοδόχοι σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρία Ιωαννίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ιωαννίδης είπε πως «προσδοκούμε ότι λόγω και της καθυστερημένης ημερομηνίας του Πάσχα προς τα τέλη Απριλίου, που θα βρισκόμαστε ήδη με πιο ψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και τη φύση ακόμη στη μαγεία της, ότι θα αξιοποιηθούν οι Πασχαλινές διακοπές και γιορτές από Κύπριους με τις ελκυστικές προσφορές από πέραν των εκατό ξενοδοχείων, συγκροτημάτων, οργανωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών χωριών που μετέχουν στον κατάλογο μας».

Ωστόσο με επιφυλακτικότητα βλέπουν οι ξενοδόχοι την φετινή αλοκαιρινή σεζόν, λέει ο κ. Ιωαννίδης προσθέτοντας ότι «θα είμαστε ευτυχείς αν κατορθώσουμε να πετύχουμε κάπου εκεί κοντά τους περσινούς αριθμούς. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί που έχουν σημασία είναι και η πίεση που δεχόμαστε λόγω και της αύξησης της δυναμικότητας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, με τις κλίνες, τις επεκτάσεις που έχουν γίνει, αλλά και το γεγονός ότι οι πληρότητες αναμένεται να μειωθούν».
 
Όπως αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, υπάρχει μια επιφυλακτικότητα λόγω και της συγκρατημένης ροής των προκρατήσεων ιδιαίτερα από τις κύριες αγορές μας τροφοδότες.
 
«Υπάρχει η αβεβαιότητα που συνεχίζεται στη μεγάλη αγορά μας το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των καταστάσεων του Brexit. Υπάρχει μια αναβλητικότητα στις προκρατήσεις για διακοπές από τους Βρετανούς κι όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για τους άλλους προορισμούς και μας κρατά σε εγρήγορση και συνεχή επαφή με τους συνεργάτες μας για να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μόλις εκδηλωθεί η ετοιμότητα στις συνήθεις ροές των προκρατήσεων αυτής της περιόδου», σημειώνει.
 
Και από τη Ρωσία, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, είμαστε επιφυλακτικοί με την ισοτιμία του ρουβλιού έναντι του ευρώ και των άλλων νομισμάτων. Υπάρχει, προσθέτει, σαφής επιλογή κι αυτό φαίνεται στις προκρατήσεις που έχουν γίνει προς φθηνότερους προορισμούς με πρωταγωνιστή των προκρατήσεων την Τουρκία.
 
«Και η γερμανική αγορά αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα γι αυτό και η ανάγκη των επιπρόσθετων προωθητικών ενεργειών που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο», προσθέτει.
 
Αυτά μας προτρέπουν, αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης και ενδυναμώνουμε τις προσπάθειες ώστε τουλάχιστον τα κενά που έχουμε από αυτές τις κύριες αγορές να πληρωθούν από άλλες αγορές που έχουν επιδείξει ήδη τα τελευταία χρόνια μια δυναμική ανοδική πορεία όπως είναι το γειτονικό Ισραήλ, άλλες αγορές της Μέσης Ανατολής αλλά και αγορές της Κεντρικής Ευρώπης καθώς επίσης και της Ανατολικής Ευρώπης με σημαντικές αυξήσεις τα τελευταία χρόνια - έχουμε την αγορά της Πολωνίας που έφθασε πέρσι τους 90 χιλ. τουρίστες και την Ουκρανία που έφθασε πέρσι στους 70 χιλ. τουρίστες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ