Ο κακός χαμός με την ακτοπλοϊκή σύνδεση: «Εξαφανίστηκαν» τα εισιτήρια (βίντεο)

Ρεκόρ κρατήσεων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσός-Πειραιάς, με τα εισιτήρια να γίνονται ανάρπαστα - Οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων - Η αυξημένη ζήτηση καθιστά δύσκολη την εύρεση εισιτηρίων

Καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Λεμεσού και Πειραιά συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος, ο αγώνας για την απόκτηση εισιτηρίων οδήγησε σε ρεκόρ κρατήσεων, με τον Εκπρόσωπο Τύπου των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, κ. Αντώνη Ορθοδόξου, να επιβεβαιώνει ότι οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ρεκόρ κρατήσεων

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση πάει για ρεκόρ κρατήσεων φέτος, αφού πριν καν ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο μιλάμε για 8.500 κρατήσεις. Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» και τον Χρίστο Μιχάλαρο, ο κ. Ορθοδόξου επιβεβαίωσε ότι «οι κρατήσεις έχουν φτάσει τις 6.000 για όλα τα δρομολόγια όσον αφορά τους επιβάτες, είναι 1.759 τα αυτοκίνητα, 450 οι μοτοσικλέτες και 150 τα ζωάκια».

Αυξημένη ζήτηση

Όπως επισήμανε ο κ. Ορθοδόξου, «στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο κόσμος ήταν σχεδόν στις 5.000, άρα υπάρχει μια αύξηση σχεδόν χιλίων επιβατών πριν να ξεκινήσει το δρομολόγιο». Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ανέφερε ότι, για την πρώτη αναχώρηση, στις 29 του μήνα, το πλοίο θα μεταφέρει 126 επιβάτες, 50 αυτοκίνητα, 10 μοτοσυκλέτες και 5 ζωάκια.

Οι περίοδοι «φωτιά» για κρατήσεις

Μέχρι τις 15 του Ιούλη περίπου, είπε ο κ. Ορθοδόξου, υπάρχουν διαθέσιμες και αεροπορικές καρέκλες, αλλά και καμπίνες, τόσο στο δρομολόγιο προς Πειραιά, όσο και στο δρομολόγιο της επιστροφής. «Μπορεί να μην υπάρχουν καμπίνες πρώτης κατηγορίας, αλλά σίγουρα υπάρχουν καμπίνες δεύτερης κατηγορίας», διευκρίνισε. «Από 15 Ιουλίου και μέχρι τις 15 του Αυγούστου το Λεμεσός –Πειραιάς είναι σχεδόν γεμάτο» σημείωσε ο κ. Ορθοδόξου, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι έχουν μείνει σε κάποιες ημερομηνίες κάποιες αεροπορικές θέσεις. «Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ανοίξει ακόμα λίγες αεροπορικές καρέκλες για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο κόσμο και υπάρχουν σε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες και κάποιες μεμονωμένες καμπίνες. Από τις 15 Αυγούστου και μετά είναι το αντίθετο. Στο Λεμεσός-Πειραιάς υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν για να επιστρέψει ο κόσμος».

Το 90% των κρατήσεων έγιναν online

Ο κ. Ορθοδόξου επισήμανε ότι το 90% των κρατήσεων φέτος έγινε διαδικτυακά. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σύστημα των κρατήσεων του πλοίου φέτος έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ γι’ αυτό και ο πλείστος κόσμος έχει κάνει τις κρατήσεις του online».

Διαβάστε επίσης: Στον αέρα επενδύσεις λόγω αυξημένου κόστους για πάρκινγκ - φαντάσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ