Βρετανοί - Σκανδιναβοί και Κύπριοι συρρέουν σε Πρωταρά και Αγία Νάπα

Στο 80 – 90% ανήλθαν οι πληρότητες το τριήμερο του Κατακλυσμού ανέφερε ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Αρκετά καλές είναι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου για το τριήμερο του Κατακλυσμού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, προσθέτοντας ότι οι πληρότητες ανήλθαν στο 80 – 90%.

Πρόσθεσε ότι «ειδικά στην επαρχία Αμμοχώστου έχουμε αρκετά καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία το τριήμερο του Κατακλυσμού και οι συμπατριώτες μας τιμούν για ακόμα μια φορά τη περιοχή μας.  Πιστεύουμε ότι από τώρα και στο εξής ο τουρισμός στην περιοχή της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά θα πάει ακόμα καλύτερα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «η πλειοψηφία των επισκεπτών στην επαρχία είναι τουρίστες από το εξωτερικό, ωστόσο υπάρχει σημαντική ροή και από συμπατριώτες μας ειδικά γι’αυτό το τριήμερο. Οι πληρότητες που υπάρχουν ανέρχονται γύρω στο 80 – 90% που είναι αρκετά ικανοποιητικό» σημείωσε.

Μετά το τριήμερο, συνέχισε «θα επανέλθουμε στα κανονικά μας επίπεδα, λίγο πιο πίσω, δηλαδή, από το περσινό χρόνο και θα συνεχίσουμε με τους πιο καλούς μήνες για την επαρχία Αμμοχώστου, δηλαδή Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο».

Αυτή τη περίοδο, όπως αποκάλυψε, η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι από τη Βρετανία, τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και την Πολωνία η οποία είναι μια από τις αναδυόμενες αγορές.

Προβληματίζουν οι εκροές στα κατεχόμενα 

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και «στο πρόβλημα που υπάρχει με τις αφίξεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, οι επιβάτες των οποίων καταλήγουν σε μεγάλο βαθμό στα κατεχόμενα. Η επαρχία Αμμοχώστου επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη ροή τουριστών οι οποίοι φτάνουν μεν στο αεροδρόμιο Λάρνακας η ροή αυτή δεν συνάδει με τις διανυκτερεύσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, αφού καταλήγουν στα κατεχόμενα».

Εξήγησε πως «αυτό είναι ένα μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν και οι άλλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, ωστόσο πλήττεται περισσότερο η επαρχία Αμμοχώστου. Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με τα ΑΒΝΒ  επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα φέτος οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα να είναι μειωμένες σε σύγκριση με την περσινή χρονιά» σημείωσε.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Λάρνακα: Γύρω στο 75-80% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ