ΟΣΙΚΕΔΕ: Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια οι εργαζόμενοι τρίτων χωρών

«To κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για αδειοδότηση εργαζομένων από τρίτες χώρες», τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Εστίασης Διασκέδασης Εκδηλώσεων

Οι εργαζόμενοι τρίτων χωρών αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Εστίασης Διασκέδασης Εκδηλώσεων (ΟΣΙΚΕΔΕ) Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Τα θέματα των αιτητών ασύλου και η προώθηση των διαδικασιών , το θέμα της αδειοδότησης των κέντρων εστίασης αλλά και των ωράριο,  ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν αντιπροσωπεία της ΟΣΙΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών την Τρίτη 18.6.24.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΕΔΕ Νεόφυτο Θρασυβούλου, το μεγαλύτερο θέμα  που τους απασχολεί είναι αυτό των αιτητών ασύλου τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού.  Το κράτος συνέχισε, όπως τους διαβεβαίωσε ο Υπουργός «δεν θα κάνει οποιαδήποτε έκπτωση σε αιτητές ασύλου που απορρίπτεται το αίτημα τους».

Πρόσθεσε επίσης πως το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για αδειοδότηση εργαζομένων από τρίτες χώρες». Ο κ. Θρασυβούλου είπε πως πρέπει να δοθούν άδειες από τρίτες χώρες και σε περίπτωση που διαφανεί ότι υπάρχουν είτε Κύπριοι, είτε Ευρωπαίοι που μπορούν να απασχοληθούν να αναστέλλονται οι άδειες αυτές.

Πρόσθεσε επίσης πως θα επιδιώξουν συνάντηση ως Ομοσπονδία με τον Υπουργό Εργασίας, για να αφαιρέσει την ποσόστωση αδειοδότησης εργαζομένων αφού, όπως είπε, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι τρίτων χωρών είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Είπε ακόμη πως η ποσόστωση του 30% ή 50% προκαλεί τεράστια προβλήματα στον κλάδο αφού οι επιχειρήσεις είναι μικρές μέχρι οικογενειακές και η ποσόστωση λειτουργεί αρνητικά αλλά και με πιο ψηλό κόστος στις επιχειρήσεις του κλάδου.   

Ο κ. Θρασυβούλου  εκτίμησε, πως ο χρόνος που πρέπει να δίνεται πρέπει να είναι μεγαλύτερος των δύο χρόνων και οι διαδικασίες πρέπει να απλοποιηθούν.

Σχετικά με την επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως την τελευταία εβδομάδα άρχισε να αυξάνεται, και ευχήθηκε να συνεχίσει. Η επισκεψιμότητα συνέχισε, εξαρτάται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της περιοχής. Ευχήθηκε επίσης όπως τους υποστηρίξουν οι Κύπριοι τον Ιούλιο Αύγουστο.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πήραν παράταση οι φορολογικές δηλώσεις - Η νέα ημερομηνία υποβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ