Υφ.Ναυτιλίας: Προσβλέπει σε προσέλκυση νέων εταιρειών στην Κύπρο

Ως πολύ καλά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλει το Υφυπουργείο της για προσέλκυση νέων ναυτιλιακών εταιρειών στο νησί μας, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο του 3ου Φόρουμ Marine Money Cyprus, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, η κ. Πηλείδου ανέφερε ότι μέσα από στοχευμένες ενέργειες, το Υφυπουργείο πραγματοποιεί συναντήσεις για προσέλκυση ναυτιλιακών εταιρειών, προς δραστηριοποίηση τους στο νησί.
 
"Συνεχώς έχουμε συναντήσεις και στη Σιγκαπούρη όπου βρισκόμουν την περασμένη εβδομάδα, είχαμε συναντήσεις με εταιρείες που έχουν εκφράσει σε πρώτο στάδιο το ενδιαφέρον τους, ενώ κάποιες έχουν ήδη εγγράψει εταιρείες στην Κύπρο ή είναι στη διαδικασία νηολόγησης πλοίων", είπε και υπέδειξε ότι μέσα στους επόμενους δυο μήνες, αποστολές του Υφυπουργείου θα ταξιδέψουν σε Κίνα, Ιαπωνία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.
 
"Οι συγκεκριμένες αποστολές έχουν να κάνουν, όχι μόνο με συμμετοχή σε συνέδρια αλλά και με στοχευμένες συναντήσεις με υφιστάμενους και δυνητικούς μας πελάτες, πράγμα το οποίο βλέπουμε ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής", συμπλήρωσε και εξέφρασε την ελπίδα όπως, μέσα στα επόμενα χρόνια, οι συνεχείς αυτές προσπάθειες σε όλες τις σημαντικές αγορές, θα αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
Στην Κύπρο, συνέχισε, συνδυάζουμε το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό μαζί με ένα πολύ λογικό κόστος στη δραστηριοποίηση των εταιρειών, στα μισθολόγια αλλά και στο δημόσιο τομέα, όπου το φορολογικό μας σύστημα και γενικότερα το νομοθετικό πλαίσιο είναι απλό και πολύ λογικό.
 
" Όσο άλλοι προορισμοί γίνονται ολοένα και πιο ακριβοί και το ανθρώπινο δυναμικό ολοένα και πιο δυσεύρετο, σίγουρα αυτό βοηθά την Κύπρο", δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία ανάπτυξης του τομέα της εκπαίδευσης σε ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα.
 
Θα πρέπει, είπε, οι νέοι μας να ακολουθούν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τεχνική πλευρά της εξυπηρέτησης των ναυτιλιακών εταιρειών, δηλαδή εμπειρία στα πλοία η οποία να μπορεί να τους δώσει τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν θέσεις, όπως τεχνικοί διευθυντές, όπου υπάρχει έλλειψη, ούτως ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο.
 
Αναφερόμενη στο 3ο Marine Money Cyprus Φόρουμ, η Νατάσα Πηλείδου είπε πως πρόκειται για ένα εξειδικευμένο συνέδριο που αφορά κυρίως στις δυνατότητες χρηματοδότησης στον τομέα της ναυτιλίας καθώς και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την αειφόρο ανάπτυξη της ναυτιλίας και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δοθεί ώθηση στον ναυτιλιακό τομέα.
 
"Το Συνέδριο αυτό φέρνει ομιλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν την τεχνογνωσία και εξειδίκευση για να πουν τις απόψεις τους και να συζητήσουν πάνω σε αυτά τα θέματα που ενδιαφέρουν, τόσο τη διεθνή ναυτιλία, όσο και τις ναυτιλιακές εταιρείες που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στην Κύπρο", συμπλήρωσε.
 
Η ίδια, κατά το χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στη σημασία διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου ως ναυτιλιακό κέντρο και όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, "όταν οι συνθήκες στο διεθνές πεδίο παρουσιάζουν αρκετές προκλήσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η Κύπρος να παραμένει ανταγωνιστική, να διατηρεί το χαμηλό κόστος, την πολύ καλή σχέση μεταξύ κόστους και ποιότητας, τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό τομέα".
 
Παρουσίασε επίσης τη στρατηγική του Υφυπουργείου της, η οποία βασίζεται ακριβώς στη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μας " με μέτρα προώθησης τα οποία πιστεύουμε ότι ήδη έχουν αποφέρει κάποια αποτελέσματα και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν".
 
Συγκεκριμένα, τα μέτρα αυτά, συνέχισε, αφορούν στην ενδυνάμωση των διεθνών σχέσεων και τη συνεργασία με όλους τους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών που αφορούν τη ναυτιλία και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών," για να μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτική εξυπηρέτηση σε όλες τις εταιρείες οι οποίες έχουν να κάνουν με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας".
 
Πέραν αυτού, πρόσθεσε, "πιστεύουμε ότι η τεχνολογία και συγκεκριμένα οι εξελίξεις, με έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και το κράτος, θα βοηθήσουν πάρα πολύ στην περαιτέρω ώθηση των εταιρειών να χρησιμοποιούν τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να προστατεύσουν περισσότερο το περιβάλλον αλλά και να ενισχύσουν την ασφάλεια στα πλοία".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ