Με αεροπλάνο 1 στα 6 ταξίδια των Ευρωπαίων το 2017

Το μεγαλύτερο μέρος των αεροπορικών ταξιδίων ήταν για προσωπικούς (μη επιχειρηματικούς) λόγους (82%), ενώ το υπόλοιπο 18% ήταν για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Το 2017, οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πραγματοποίησαν σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια ταξίδια με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση είτε στην πατρίδα τους είτε στο εξωτερικό και ένας στους έξι από αυτούς τους ταξιδιώτες (218 εκατομμύρια) χρησιμοποίησε το αεροπλάνο ως το βασικό μέσο μεταφοράς, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Το μεγαλύτερο μέρος των αεροπορικών ταξιδίων ήταν για προσωπικούς (μη επιχειρηματικούς) λόγους (82%), ενώ το υπόλοιπο 18% ήταν για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Για λόγους σύγκρισης, το ποσοστό των ταξιδιών για επαγγελματικούς σκοπούς, ανεξάρτητα από τα μέσα μεταφοράς, ήταν ελαφρώς χαμηλότερο στο 12%. Κατά την πενταετία 2012-2017, ο συνολικός αριθμός των ταξιδιών που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της ΕΕ με τη χρήση όλων των μέσων μεταφοράς αυξήθηκε κατά 2%, ενώ τα αεροπλάνα αυξήθηκαν κατά 15%.

Όσον αφορά τα προσωπικά ταξίδια, τα αεροσκάφη αυξήθηκαν συνολικά κατά 23%, με αύξηση 42% για ταξίδια στο εξωτερικό για λιγότερο από 4 διανυκτερεύσεις. Αντίθετα, για τα επαγγελματικά ταξίδια σημειώθηκε συνολική πτώση 9% στον αριθμό των αεροπορικών ταξιδιών κατά την ίδια περίοδο. Η μείωση των αεροπορικών μετακινήσεων ήταν ιδιαίτερα έντονη για εγχώρια επαγγελματικά ταξίδια, με ταξίδια που διαρκούν 4 ή περισσότερες νύχτες, μειωμένα κατά 34% μεταξύ 2012 και 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ