Ο αιγυπτιακός Τουρισμός ανακάμπτει με σοβαρούς ρυθμούς

Ο τομέας του τουρισμού στην Αίγυπτο κατάφερε να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα των προηγούμενων ετών, και τώρα ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον, λόγω και της κυβερνητικής στήριξης που έλαβε ο ιδιωτικός τομέας.  

Τη μεγάλη σημασία που παίζει ο τουρισμός για την Αίγυπτο και κυρίως το πώς κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να ξεπεράσει την κρίση των προηγούμενων ετών, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού της Χώρας του Νείλου, Ράνια Αλ Μάσατ, στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη, από τις 2 έως τις 3 Μαΐου.
 
«Το Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού 2019 επιλέγει την Αίγυπτο ως πρότυπο για την αντιμετώπιση των τουριστικών κρίσεων», γράφει ο τοπικός αιγυπτιακός Τύπος, εξηγώντας ότι το γεγονός αυτό απορρέει από τις προσπάθειες της Αιγύπτου να ενισχύσει τον τουριστικό τομέα, επιπλέον της προτεραιότητας που δίνει η κυβέρνηση για μεγαλύτερη ασφάλεια στη χώρα.
 
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μεταξύ των οποίων της μεγάλης εφημερίδας «Αλ Μάσρι Ελ Γιουμ», κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου αυτού φόρουμ, όπου συμμετείχαν πάνω από 500 Υπουργοί, αξιωματούχοι, εκπρόσωποι στην τουριστική βιομηχανία, επενδυτές, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο, η Αιγύπτια Υπουργός Τουρισμού παρουσίασε την εμπειρία της χώρας της, σχετικά με την αντιμετώπιση των κρίσεων που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας στη σταθερότητα και αντιστρέφοντας τα όποια προβλήματα και «σοκ» σε ευκαιρίες αξιοποίησης.
 
Η κα Μάσατ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο τομέας του τουρισμού στην Αίγυπτο κατάφερε να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα των προηγούμενων ετών, και τώρα ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον, λόγω και της κυβερνητικής στήριξης που έλαβε ο ιδιωτικός τομέας.
 
«Όχι μόνον καλύψαμε το κενό και ξεπεράσαμε την κρίση, αλλά έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την περαιτέρω ενίσχυσή του», είπε.
 
Εντυπωσιακά τα στοιχεία που παρουσίασε η Υπουργός, τονίζοντας ότι η Αίγυπτος «έχει επιτύχει υψηλή βαθμολογία σύμφωνα με τους δείκτες παγκόσμιας ασφάλειας και έχει γίνει η ασφαλέστερη χώρα στην Αφρική, με υψηλότερες αξιολογήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση του Gallup Global Law and Order».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ