Μουδιασμένος ο τουρισμός στην Αγία Νάπα 

Πρόκληση για τους ξενοδόχους η φετινή χρονιά.

Του Μαρίνου Παυλικκά

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων για την τουριστική περίοδο, η οποία παρουσιάζεται “μουδιασμένη” σε σχέση με την περσινή.
Ποιες οι προκλήσεις της φετινής χρονιάς, τα κυριότερα προβλήματα αλλά και ποιοι οι στόχοι του νέου λεγόμενου “υπουργού τουρισμού” στα κατεχόμενα.

Ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με πέρσι είναι οι αφίξεις τουριστών κατά την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Το γεγονός παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Σάββας Περδίος κατά τη χθεσινή παρουσίαση του δεκαετούς πλάνου των δράσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού στο Υπουργικό Συμβούλιο.Η συγκρατημένη αισιοδοξία των ξενοδόχων πριν την έναρξη του καλοκαιριού μετατρέπεται, πλέον, σε προβληματισμό για το αν τουλάχιστον θα συγκρατηθούν οι περσινοί αριθμοί ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον Δώρο Τάκκα, Πρόεδρο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, ο Μάης κινήθηκε αρκετά καλά και σε σύγκριση με τον περσινό Μάιο ήταν πολύ κοντά, ίσως να είχαμε μία απόκλιση της τάξεως του 5%. Μας προβληματίζει ο Ιούνιος και οι επόμενοι μήνες που ακολουθούν, σημείωσε.

Παρ’ όλα αυτά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος οι ξενοδόχοι είναι και η πληρότητα των νέων κλινών και των νέων ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν προστεθεί.τ

Σύμφωνα τον κ. Τάκκα, υπάρχει το θέμα του του ρουβλιού που είναι αρκετά αδύνατο, υπάρχει η αβεβαιότητα στην Αγγλική αγορά, υπάρχει το θέμα του Airbnb και άλλα που συνιστούν αυτόν το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα στα κατεχόμενα ο νέος λεγόμενος “υπουργός τουρισμού” Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι στόχος της ψευδοκυβέρνησης είναι τα 2 εκατομμύρια τουρίστες και τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια μέσω κινήτρων στα παράνομα αεροπορικά δρομολόγια από και προς Τουρκία αλλά και στη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στα ξενοδοχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ