Η Κύπρος αποκτά ταυτότητα ως προορισμός σπουδών

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει καταστεί ένας σημαντικός πυλώνας για την κυπριακή οικονομία, με πολύ μεγάλη συνεισφορά στο κυπριακό ΑΕΠ.

Την ίδια στιγμή, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι το μέλλον της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης προδιαγράφεται ευοίωνο, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα ώστε η χώρα μας να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο φοιτητικό ρεύμα και ταυτόχρονα να υλοποιηθεί ο στόχος για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας. Σε συνέντευξή του εξάλλου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης τονίζει ότι «η διεθνοποίηση της Κύπρου αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του Υπουργείου Παιδείας» και αναφέρεται σε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί. 

Ενδεικτική είναι και η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο InvestCyprusγια προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο. Το περιοδικό EconomyToday, στο τεύχος που κυκλοφορεί παρουσιάζει ένα εκτενές αφιέρωμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και για τη σημασία που έχει η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ECONOMYTODAYΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ