Ίδρυση Σχολής Δικαστών στην Κύπρο

Εγκρίθηκε ν/σ για ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Δικαστών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο για ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Δικαστών.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι στα πλαίσια της μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής με στόχο την παροχή συνεχούς και τακτικής εκπαίδευσης των δικαστών, κάτω από την αιγίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 
Ο Υπουργός είπε ότι με το νομοσχέδιο καθώς και με την τροποποίηση του περί δικαστηρίων νόμου, καθίσταται υποχρεωτική η συμμετοχή για τους δικαστές στα σχέδια επιμόρφωσης της Σχολής και διασφαλίζεται η συνεχής εκπαίδευση με αδιαμφισβήτητα θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα της δικαιοσύνης.

"Η σύσταση είναι εισήγηση ξένων εμπειρογνωμόνων καθώς και του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε συνεννόηση με το οποίο ετοιμάστηκε το νομοσχέδιο", ανέφερε.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς το Ανώτατο όσο και προς τη Νομική Υπηρεσία που ταχύτατα προέβη στο νομοθετικό έλεγχο του ν/σ το οποίο και προωθήθηκε σήμερα στο Υπουργικό και αργότερα στη Βουλή.
 
Ο κ. Σαββίδης ανέφερε επίσης ότι το Υπουργικό αποφάσισε τον επαναδιορισμό της Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου στη θέση του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για περίοδο έξι ετών, από 28/9/2019 ως 27/9/2025.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ