Πέραν των 705 χιλιάδων οι δικαιούχοι στο ΓεΣΥ

Εκτελέστηκαν 545 χιλιάδες συνταγές για φάρμακα.

Τις 705 χιλιάδες έχουν ξεπεράσει οι εγγραφές των δικαιούχων στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) από την 1η Ιουνίου 2019 ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ενώ διευκρινίζεται ότι σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται Κύπριοι και Ευρωπαίοι πολίτες καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που ζουν στην Κύπρο. Από αυτούς, 667 χιλιάδες  δικαιούχοι έχουν εγγραφεί σε κατάλογο προσωπικού ιατρού ή παιδιάτρου.

Ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας αναφέρει ότι "όσον αφορά στους παροχείς,  σήμερα στο ΓεΣΥ συμμετέχουν 1.360 ιατροί, από αυτούς, 397 είναι προσωπικοί ιατροί για ενήλικες, 130 είναι παιδίατροι και 833 ειδικοί ιατροί, ενώ με τη συνεχή ροή αιτήσεων που παρατηρείται, αναμένεται ότι εντός Σεπτεμβρίου 2019 ο αριθμός των ιατρών που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ να ξεπεράσει τους 1.450 ιατρούς".

Επιπρόσθετα, στο ΓεΣΥ συμμετέχουν 519 Φαρμακεία και 136 Κλινικά Εργαστήρια και ο  κατάλογος των φαρμακευτικών προϊόντων που καλύπτονται από το ΓεΣΥ περιλαμβάνει πέραν των 1.120 συνταγογραφημένων φαρμάκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέραν των 709 χιλιάδων επισκέψεων σε προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς, εκτελέστηκαν 545 χιλιάδες συνταγές για φάρμακα και 325 χιλιάδες παραπεμπτικά για εργαστηριακές εξετάσεις".

Σε ότι αφορά στις απαιτήσεις αποζημίωσης συνολικά υποβλήθηκαν 1 εκατομμύριο 112 χιλιάδες απαιτήσεις. Πέραν των αυτοματοποιημένων ελέγχων που εφαρμόστηκαν από το Σύστημα Πληροφορικής για όλες τις απαιτήσεις ο Οργανισμός προχώρησε σε περαιτέρω διερεύνηση 34 χιλιάδων απαιτήσεων.

Ο ΟΑΥ σημειώνει ότι "παραμένει προσηλωμένος στην προσπάθεια ομαλοποίησης του ΓεΣΥ και σε συνεργασία με τους παροχείς που συμμετέχουν στο Σύστημα και τους εκπροσώπους των δικαιούχων/ασθενών προχωρεί στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που έχουν διαφανεί με τη λήψη διορθωτικών μέτρων, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για την εισαγωγή της δεύτερης φάσης, την 1η Ιουνίου 2020".
 
Εκφράζει, τέλος, "τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εφαρμογή του ΓεΣΥ καθώς και στους πολίτες που το αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ