ΣΕΚ: Όχι στην κατάργηση του τέλους των €350 που καταβάλλουν οι εταιρείες

Εναντίον της κατάργηση του τέλους των €350 που υποχρεούνται να καταβάλουν ετησίως στο κράτος, ως μέτρο ενίσχυσης των δημοσίων οικονομικών, οι εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Εφόρου Εταιρειών, τάσσεται η ΣΕΚ.

«Η ΣΕΚ συμβάλλοντας στην προσπάθεια για δημοσιονομική σταθερότητα, διαφωνεί με την κατάργηση του τέλους και υποδεικνύει προς τη Βουλή, πως αντί να το καταργήσει, θα πρέπει να ζητήσει από το σύνολο των εταιρειών να το καταβάλουν, αφού είναι ήδη γνωστό πως, πέραν του 50% των εταιρειών χρωστούν το ετήσιο τέλος τα τέσσερα τελευταία χρόνια», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η συντεχνία.
 
Η ΣΕΚ σημειώνει ότι το τέλος των €350 που ισοδυναμεί με 96 σεντ ημερησίως δεν απειλεί τη βιωσιμότητα καμιάς εταιρείας και ότι «η προώθηση της κατάργησης της συγκεκριμένης νομοθεσίας στερείται λογικής και ισοδυναμεί με κοινοβουλευτικό αυτογκόλ».
 
Η συντεχνία ζητά από τη Βουλή να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο θέμα και να στηρίξει τη θέση του Υπουργείου Οικονομικών για διατήρησή του και την επόμενη χρονιά, καθότι η ανάγκη για διατήρηση εύρωστων δημοσίων οικονομικών είναι μόνιμη και διαχρονική και τα συγκεκριμένα έσοδα των €40 εκ. έχουν ήδη προϋπολογισθεί για το 2020.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ