Υπ. Υγείας: Στόχος η βελτίωση υπηρεσιών για τους νεφροπαθείς

"Τα τελευταία χρόνια η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέραμε δεν ήταν η αναμενόμενη" δήλωσε ο Υπουργός.

Μέσα από σειρά ενεργειών προσπαθούμε να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών στους νεφροπαθείς συνανθρώπους μας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος το πρωί τέλεσε τα εγκαίνια της επέκτασης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Ιωάννου ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια, "η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέραμε δεν ήταν αυτή που εμείς είχαμε σαν στόχο" και υπέδειξε πως το Υπουργείο προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση μέσα από μια σειρά ενεργειών.

Μέσω αυτών των ενεργειών, συνέχισε, "θεωρώ ότι θα φτάσουμε στα επίπεδα που εμείς έχουμε βάλει ως στόχο, όσον αφορά την ποιότητα υπηρεσιών για τους νεφροπαθείς συμπατριώτες μας".

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Υπουργός σημείωσε ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας εστιάζουν στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των νεφροπαθών συμπολιτών μας στις υπηρεσίες αιμοδιάλυσης.

Η ολοκλήρωση της επέκτασης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης που εγκαινιάστηκε σήμερα στη Λεμεσό, υπογράμμισε, υλοποιήθηκε σε συνέχεια της λειτουργίας της νέας σύγχρονης Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2018 και της κάλυψης των εξόδων από το Υπουργείο Υγείας για τη μετάβαση των αιμοκαθαρόμενων της περιοχής Τρόοδους στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού για τη θεραπεία τους.

Αναφερόμενος σε άλλες ενέργειες που δρομολογήθηκαν και αφορούν στους αιμοκαθαρόμενους, επεσήμανε τη μετακίνηση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης Λάρνακας σε σύγχρονο χώρο, στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, με την ολοκλήρωσή της, αλλά και στην κάλυψη του κόστους από το Υπουργείο Υγείας για συνεδρίες αιμοδιάλυσης στον ιδιωτικό τομέα, στην Επαρχία Πάφου, για καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοκαθαρόμενων της περιοχής, μέχρι την προκήρυξη του έργου για την υλοποίηση της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου που θα γίνει εντός Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την επέκταση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, οι σταθμοί αιμοκάθαρσης αυξάνονται σε 34 και η Μονάδα έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι πάσχοντες νεφροπαθείς της Επαρχίας Λεμεσού.

Των εγκαινίων ακολούθησε σύσκεψη με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ και των νοσοκομείων Λεμεσού - Πάφου, ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το παλιό νοσοκομείο Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ