Ιδού ο λόγος που δεν ανοίγουν αύριο τα μπαρ

Σε αντίθεση με καφετέριες και εστιατόρια.

Το ζήτημα της διαφύλαξης των αποστάσεων ανάμεσα στους πελάτες είναι όπως όλα δείχνουν η αιτία που οδήγησε το Υπουργείο Υγείας να απαγορεύσει προς το παρόν την λειτουργία των μπαρ, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, σε αντίθεση με τις καφετέριες και τα εστιατόρια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό διάταγμα, δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ που είναι μέρος της υπηρεσίας ενός κέντρου αναψυχής και εστίασης (σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους) μέχρι την έκδοση Διατάγματος που θα επιτρέπει τη λειτουργία τους».

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής ανέφερε ότι το «μπαρ ως έπιπλο» δεν θα επιτρέπεται να λειτουργεί κι αυτό διότι στο μπαρ ο κόσμος κάθεται ή στέκεται σε κοντινές αποστάσεις ακόμα και με άτομα τα οποία δεν γνωρίζει και δεν είναι του στενού του περιβάλλοντος.

Επανέλαβε δε ότι από «αύριο θα επιτρέπεται να είμαστε μόνο καθισμένοι» καθώς έτσι περιορίζεται η επαφή με αγνώστους και άρα ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ