ΚΕΒΕ: Χάριν της υπεύθυνης στάσης του ΚΕΒΕ η εφαρμογή του ΓΕΣΥ

Από την ημέρα αυτή μέχρι και σήμερα το ΚΕΒΕ στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια εφαρμογής του ΓεΣΥ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ.

Ιστορική ημέρα για τη χώρα μας θεωρεί το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), την 1η Ιουνίου 2020 αφού με την έναρξη εφαρμογής της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης, ολοκληρώνεται η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Από σήμερα όλοι οι συμπολίτες μας αποκτούν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, το σημαντικότερο και πολυτιμότερο αγαθό για τον κάθε ένα μας.

Το ΚΕΒΕ νοιώθει ιδιαίτερα περήφανο και δικαιωμένο γι’ αυτή την εξέλιξη, αφού είναι ως αποτέλεσμα της δικής του θαρραλέας και κοινωνικά υπεύθυνης θέσης, που υλοποιείται σήμερα αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση στη χώρα μας. 

Ως η μεγαλύτερη και πλέον αντιπροσωπευτική επιχειρηματική οργάνωση του τόπου, μαζί με την κυβέρνηση, το σύνολο των κομμάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος, ανέλαβε το Σεμπτέβριο του 2017, εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας την ευθύνη συνυπογραφής της συμφωνίας για καθορισμό των εισφορών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Από την ημέρα αυτή μέχρι και σήμερα το ΚΕΒΕ στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια εφαρμογής του ΓεΣΥ. Συμμετέχει ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, καταθέτοντας συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις, συνδιαμορφώνοντας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΟΑΥ τις προδιαγραφές για ένα ποιοτικό, λειτουργικό και οικονομικά βιώσιμο Σχέδιο Υγείας, ικανού να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών μέσα στα πλαίσια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.  

Η φάση που ξεκινά σήμερα δεν θα είναι εύκολη ούτε και χωρίς προβλήματα. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, τους πάροχους υγείας αλλά και τους δικαιούχους, υπομονή και κατανόηση στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν. Πρόκειται για μιά σύνθετη και πολύπλοκη μεταρρύθμιση την οποία θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε, για να μπορούμε στη συνέχεια να την απολαμβάνουμε. 

Το ΚΕΒΕ, όπως έπραξε και στο παρελθόν σε ανάλογου μεγέθους και έκτασης τομές στη χώρα μας, θα κάνει ότι χρειαστεί για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ