Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα που θα υπάρχουν στους δρόμους

Η Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνέρχεται την Παρασκευή για να συζητήσει τις αυξήσεις ποινών σε τροχαίες παραβάσεις. 

Συνέρχεται την Παρασκευή η Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στην οποία και θα συζητηθούν τα επτά νομοσχέδια και ο ένας κανονισμός, που προβλέπουν αυξήσεις ποινών σε τροχαίες παραβάσεις. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο πρόεδρος της Επιτροπής,  Γιώργος Προκοπίου, σημείωσε πως θα δοθούν περιθώρια για πιθανές τροπολογίες που θα καταθέσουν τα κόμματα, ενώ τα νομοσχέδια αναμένεται να τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής περί τα τέλη Ιουνίου. 

Όσον αφορά τα πρόστιμα, για μη χρήση ζώνης το πρόστιμο αναμένεται να αυξηθεί στα 150 ευρώ, ενώ εάν ο οδηγός προβεί στην ίδια παράβαση για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών χρόνων, τότε το πρόστιμο θα αγγίζει τα 300 ευρώ. Το ίδιο θα ισχύει και για τη χρήση κινητού.

Σχετικά με τη μη χρήση κράνους το εξώδικο πρόστιμο αναμένεται να αυξηθεί από τα 85 ευρώ που είναι σήμερα στα 200 ευρώ και στη συνέχεια στα 300 ευρώ για την ίδια παράβαση για δεύτερη φορά.

Διαβάστε περισσότερα στο Sigmalive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ