Κλείνει μέχρι νεωτέρας η παλαιότερη ταβέρνα της Κύπρου

Η Κυπριακή Ταβέρνα Ζανέττος, η παλαιότερη στο νησί, έχει ανακοινώσει ότι αναστέλλει τις εργασίες της μέχρι νεωτέρας.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Οι χώροι εστίασης βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή μετά τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που έχουν ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή από την κυβέρνηση.

Μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες του νησιού και παλαιότερη κυπριακή ταβέρνα που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1938, αποφάσισε αναστολή των εργασιών της.

Ο Παναγιώτης Μέντζης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας Ζανέττος διαμαρτύρεται μέσω ανακοίνωσής του κατά των νέων μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι οποίες όπως ανέφερε στο Economy Today, έχουν γονατίσει του χώρους εστίασης. 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Κυπριακής ταβέρνας Ζανέττος.

Μια στάση εδώ.

 Η Κυπριακή ταβέρνα Ζανέττος, Λευκωσία 1938, αναστέλλει την λειτουργία της μέχρι νεωτέρας.

 Βάση του τελευταίου διατάγματος,  τα εστιατόρια πρέπει να είναι κλειστά στις 7 το βράδυ.

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να πειραματιστούμε με υπηρεσία παράδοσης κατ' οίκον ή να γίνουμε μαγειρείο το μεσημέρι,  η δουλειά μας είναι η φιλοξενία, στο χώρο μας, εμπειρία που τη νιώθεις με την ησυχία σου, χωρίς να βλέπεις το ρολόι τι ώρα θα φύγεις.

Όσοι θέλετε στηρίξετε όσο μπορείτε τα μαγαζιά που θα μείνουν ανοιχτά.  Θα βοηθήσετε να διαφυλαχθούν θέσεις εργασίας.

 Ζούμε το  θέατρο  του παραλόγου. Η παράσταση "άνοιξε- κλείσε όποιαν ώρα σου πω" τελείωσε για μας. Με όση αξιοπρέπεια μας άφησαν, κλείνουμε από μόνοι μας. Θα γλιτώσει και η πολιτεία τις αποζημιώσεις που οφείλει να δώσει στο προσωπικό μας. Συστήνω σε όλους όσους έχουν επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο. Η πολιτεία, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τα διατάγματα, "γονάτισε" και μας.

Αν και έπρεπε να είχαμε κλείσει όλοι εις ένδειξη διαμαρτυρίας από τότε που το διάταγμα έλεγε ότι οι πελάτες μας έπρεπε να φεύγουν από το εστιατόριο στις 22.30... δεν το κάναμε. Κρύψαμε να περάσουμε. Να κρατήσουμε λίγες θέσεις εργασίας όσο γινόταν με ίδιον μέγα κόστος.

 Οφείλουμε σε όλους εσάς που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια (φίλους, θαμώνες, προμηθευτές και συνεργάτες) ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . Σας είμαστε ευγνώμονες. Θα επανέλθουμε όσο πιο σύντομα γίνεται και όταν το περιβάλλον θα είναι φίλιο.

 Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην εξουσία, σε σας που διαλαλούσατε και διατυμπανίζατε ότι κάνατε απίστευτα καλή διαχείριση της κατάστασης.  Εσείς,  κυρίες και κύριοι, φέρετε ακέραια την ευθύνη αυτής της υγειονομικής, ψυχολογικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που ζούμε. Το μόνο που σας περνά εν τα μιλλοσφοτζιήσματα, τα ημίμετρα, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.  Είστε ειδικοί  να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του κλειστού σας κύκλου. Οι αποσπασματικές σας κινήσεις δείχνουν πλέον την ανεπάρκεια των συμβούλων σας και σας αφήνει εκτεθειμένους ανεπανόρθωτα. Με τις ως επί το πλείστον γελοιότητες που κόφκει ο νους σας και  τις οποίες εφαρμόζεται, μας έχετε καταδικάσει στην ανέχεια, στη μιζέρια και στην ανεργία.

Δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ