Τι ισχύει σε μπαρ, καφενέια και εστιατόρια με τα νέα μέτρα;

Μέχρι ποια ώρα σερβίρουν οι χώροι εστίασης και μέχρι ποια ώρα γίνονται παραγγελίες ντελίβερι;

Η εξυπηρέτηση κοινού σε υποστατικά εστίασης παγκύπρια επιτρέπεται μέχρι τις 7 το βράδυ, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που τίθεται σήμερα σε εφαρμογή.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης από σήμερα, μετά τις 7 το βράδυ, οι χώροι εστίασης μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες take-away και κατ’ οίκον διανομής (delivery). Τονίζεται ότι μετά τις 9 το βράδυ, οπότε και αρχίζει η απαγόρευση των μετακινήσεων προσώπων, επιτρέπεται μόνο η παροχή υπηρεσιών delivery, χωρίς περιορισμό στο ωράριο.
 
Ως χώροι εστίασης νοούνται: εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και malls, Ταβέρνες, Καφετέριες, Μπυραρίες, σνακ-μπαρ, μπαρ, Καφενεία, Χώροι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κοκ, Χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων. Νοείται ότι οι χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 10:30 μ.μ., νοουμένου ότι μεταξύ των ωρών 7 μ.μ. και 10:30 μ.μ. εξυπηρετούν αποκλειστικά άτομα που διανυκτερεύουν στους εν λόγω χώρους.

 Παράλληλα, σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των έξι προσώπων ανά τραπέζι, ενώ ο μέγιστος αριθμός προσώπων που μπορεί να εξυπηρετείται καθορίζεται στα 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και στα 150 σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένου του μέτρου του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ. κατ’ ελάχιστο για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. κατ’ ελάχιστο για εξωτερικούς χώρους.
 
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, στη βάση του σχετικού πρωτοκόλλου, ενώ τα μπαρ στις εν λόγω επιχειρήσεις λειτουργούν μόνο για την παρασκευή φαγητού και ποτών από τους εργαζόμενους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού από το μπαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ